Potrivit rapoartelor emise de specialişti, Pământul este ameninţat de o megafurtună solară, care va face ravagii pe planeta noastra, în condiţiile în care reţelele de telecomunicaţii şi electricitate vor fi instant afectate.

Specialiştii au vorbit şi despre o puternică furtună solară, care a trecut în 2012 la mica distanţă de Terra şi care avea potenţialul de a perturba toate circuitele electrice terestre şi ar fi putut trimite civilizaţia contemporană în secolul al XVIII-lea.

Ar dura

Satelitul STEREO-A, care supraveghează furtunile solare, a permis cercetătorilor să afirme că furtuna din 2012 nu a avut egal în ultimii 150 de ani, iar ultima furtună solară de o intensitate similară a avut loc în 1859.
 „Ne-ar trebui cel puţin 10 ani să ne revenim”, spun cercetătorii, care nu exclud ameninţarea unei noi megafurtuni solare. Rapoartele NASA relevă că o furtună solară puternică ar putea avea loc peste următorii 100 de ani sau peste urmatoarele 100 de zile.
Specialiştii NASA au relevat într-un studiu recent că, dacă o furtună solară similară cu cele din 1859 şi 1921 ar lovi Pământul acum, ea ar provoca o pagubă de la 1 trilion la 2 trilioane de dolari şi ar dura 10 ani pentru ca infrastructura de înaltă tehnologie să-şi revină complet.
„Există un risc de 12%  ca o furtună solară puternică să lovească Terra în următorii ani, potrivit fizicianului Pete Riley, care a publicat un articol pe această temă în revista Space Weather în urmă cu ceva timp.