Ziua de 10 septembrie a fost una plină pentru personalul Poliției de Frontieră Negrești-Oaș și nu va fi uitată prea curând.

Întreg personalul disponibil la nivelul Sectorului PF Negrești Oaș – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost mobilizat pentru o acțiune în forță pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Alarma s-a dat în jur de ora 18.00, imediat ce polițiștii de frontieră au observat un dubios grup de persoane care transporta în spate colete voluminoase dinspre Ucraina spre România. În dreptul localității Cămârzana, din județul Satu Mare, polițiștii au intervenit în forță, încercând să rețină persoanele în cauză, scrie satmareanul.net. Însă, așa cum se întâmplă în multe alte cazuri asemănătoare, în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, cărăușii au abandonat coletele și s-au retras în fugă spre granița cu Ucraina. Deoarece somațiile repetate prin voce nu au avut niciun efect, polițiștii de frontieră au tras și câteva focuri de avertisment în plan vertical, însă nici asta nu a dat roade. Cărăușii s-au făcut nevăzuți trecând în mare viteză granița româno-ucraineană.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, oamenii legii au descoperit mai multe colete cu țigări. În total, 18.000 de pachete, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 210.000 lei, fiind ridicată în vederea confiscării.

Ancheta continuă, polițiștii de frontieră deschizând un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat.