S-a stins Steaua lui Gigi Becali. FCSB preia palmaresul din 2003

S-a stins Steaua lui Gigi Becali. FCSB preia palmaresul din 2003

Începând de astăzi, echipa fi nanțată de Gigi Becali nu se mai numește Steaua, ci FCSB. Latifundiarul din Pipera revendică toate trofeele deținute de gruparea înființată în 1947

Steaua lui Gigi Becali devine, începând de astăzi, FCSB. Echipa și-a schimbat denumirea, din cauza conflictului pe care latifundiarul din Pipera îl are cu reprezentanții MApN, iar o cale de împăcare nu există nici acum, nici în viitorul apropiat.

„Mi-au spus că puteam să nu schimb numele”

„De joi (n.r.-azi), Steaua se va numi FCSB. Dar în maximum un an va redeveni Steaua. Eu am schimbat numele ca să nu mai fie probleme şi discuţii. Judecătoarea încă nu a dat motivarea deciziei. Trebuia s-o dea după 30 de zile, dar nu s-a dat încă. Cu Steaua nu te joci. Cei de la Registrul Comerțului mi-au spus că puteam să nu schimb numele. Ei mi-au spus că Instanța a spus că se anulează marca, dar că acest termen nu există. Cum să anulezi? Ce înseamă asta?”, a anunțat Becali, ieri, la sport.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Schimbări profunde sunt și la nivelul palmaresului. Actuala echipă, cea antrenată de Laurențiu Reghecampf, rămâne cu trofeele câștigate din 2003, anul în care Becali a devenit proprietar.

11 trofee câștigate cu Becali

Finanțați de Gigi, „roșalbaștrii” și-au trecut în cont cinci tiluri (2005, 2006, 2013, 2014 și 2015), două Cupe ale României (2011 și 2015), două Supercupe (2006 și 2013) și două Cupe ale Ligii (2015 și 2016).

Becali spune, însă, că echipa actuală este continuatoarea celei înființate pe 7 iunie 1947, fostă ASA, CSCA , CCA, CSA. „Noi continuăm istoria şi tradiţia echipei Armatei. Asociaţia a preluat palmaresul de la Armată, iar eu am luat de la Asociaţie. Palmaresul este la FCSB”, a declarat Gigi Becali.

În total, clubul care s-a aflat sub patronajul Armatei, apoi a trecut la Viorel Păunescu și ulterior la Gigi Becali, deține 26 de titluri intern, 22 de Cupe ale României, 6 Supercupe, 2 Cupe ale Ligii, Cupa Campionilor (1986) și Supercupa Europei (1987).