Un nou termen privind scoaterea din insolvenţă a companiei Hidroelectrica

Mâine, 21 iunie, este următorul termen în instanță privind scoaterea din insolvență a companiei Hidrolectrica. Compania a intrat în insolvență la mijlocul anului 2012, după ce înregistrase pierderi uriașe din cauza contractelor cu „băieții deștepți”, companii care primeau energie la prețuri preferențiale. 

Administrator judiciar a fost numit avocatul Remus Borza, prin firma Euro Insol. În circa un an compania ieșea din insolvență. Cu toate astea, în urma pierderii unui proces la Curtea de Apel, cu aceiași clienți care îi creaseră prejudicii mari, compania a reintrat în insolvență la începutul anului 2014.  

  

Conferinţa „Tendința de migrație a tinerilor medici”

Colegiul Medicilor din București și Fundația Colegiului Medicilor din București organizează, marți, 21 iunie, ora 12, la o conferința de presă pe tema rezultatelor sondajului „Tendința de migrație a tinerilor medici”. Conferința va fi susținută de prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București și prof. dr. Emanoil Ceaușu, președintele Fundației Colegiului. Evenimentul se desfășoară la sediul Colegiului Medicilor din București, situat în str. Avram Iancu nr.1, sector 2, București.

  

Dezbaterea „Programul pentru hepatita C, o nouă şansă la viață pentru pacienți“

Prima serie de bolnavi de hepatică C și ciroză hepatică, grad de fibroză 4, au terminat tratamentul care le salvează viața. Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Centrul pentru Inovație în Medicină (InoMed) organizează dezbaterea „Programul pentru hepatita C, o nouă şansă la viață pentru pacienți“. Evenimentul îşi propune să aducă în atenție informaţii privind rezultatele înregistrate de la introducerea tratamentului fără interferon şi până în prezent, din perspectiva medicilor, pacienţilor şi autorităţilor, prin vocea acestora. Printre subiectele incluse în agendă se numără: situația pacienților cu hepatita C din România, rezultatele înregistrate de programul pentru hepatita C, de la introducerea lui în 2015 și până în prezent, experiența medicilor și a pacienților, oportunitatea extinderii programului și la alte categorii de pacienți. La eveniment vor participa Marinela Debu, Președinte Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România, Conf. Dr. Manuela Curescu, Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” Timișoara, Dr. Cristina Popescu, Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, reprezentanți ai InoMed și CJI, Profesor Doctor Alexandru Oproiu, Președinte, Comisia de experți pentru afecțiuni hepatice, CNAS, reprezentanți din partea MS și ANMDM.

  

Bacalaureat 2016 – Evaluarea competenţelor digitale

BAC 2016 – continuă marți cu proba orală de evaluare a competenţelor digitale (proba D), care se va desfăşura între 21 şi 24 iunie.