Rareș Demian, președintele Asociației Culturale „Valea Dacilor”, și-a pus capăt zilelor, spânzurându-se cu un tricolor de o balustradă în curtea casei din Orăștioara de Sus!

Deocamdată, nu se cunoaște motivul pentru care patriotul Rareș Demian a recurs la acest gest. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

„Se fac cercetări cu privire la circumstanțele în care a survenit decesul bărbatului de 33 de ani. Din primele verificări, trupul acestuia nu prezenta urme de violență, neexistând suspiciuni de comiterea vreunei fapte penale. Cauzele morții vor fi stabilite în urma necropsiei cadavrului”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Conform ziardehunedoara.ro, Rareș Demian era un pasionat de istoria dacilor, fiind fascinat de trecutul înaintașilor noștri. În calitate de președinte al Asociației „Valea Dacilor”, el s-a implicat în organizarea de evenimente cu tematică istorică, printre care festivalul „Frăția Lupilor”, ajuns în acest an la a treia ediție.

Preocupat de păstrarea și promovarea valorilor strămoșești, Rareș Demian a mers împreună cu un ansamblu de dansuri tradiționale pe care îl conducea tocmai la Roma. La „Natale di Roma”, sărbătoare europeană dedicată fondării legendarului oraș italian, ansamblul folcloric al lui Demian i-a încântat pe organizatori cu interpretarea dansului popular Călușul, reușind să ridice publicul în picioare.

Moartea fulgerătoare a lui Rareș Demian lasă în urmă o familie îndurerată și zeci de rude și prieteni doborâți de această veste.