Evenimentul Zilei > International > S-a sinucis asistat, la vârsta de 104 ani, în Elveţia. Vezi ce om de ştiinţă australian a făcut asta
S-a sinucis asistat, la vârsta de 104 ani, în Elveţia. Vezi ce om de ştiinţă australian a făcut asta

S-a sinucis asistat, la vârsta de 104 ani, în Elveţia. Vezi ce om de ştiinţă australian a făcut asta

La 104 ani a apelat la ajutorul unei fundaţii, pentru a încheria socotelile cu viaţa. Este vorba despre omul de ştiinţă australian, David Goodall, care a bătut drumul până în Elveţia pentru a avea parte de o sinucidere asistată, potrivit unui comunicat, făcut astăzi, de reprezentanţii Fundaţiei Exit International. Bătrânul s-a stins din viaţă, astăzi, la ora locală 12.30 (13.30, ora României), pe acordurile Simfoniei a 9-a de Beethoven, preferata sa în materie de muzică.

La 104 ani a ales să se sinucidă asistat. Pentru că ţara sa de origine, Australia, i-a refuzat această dorinţă, David Goodall a apelat la ajutorul Fundaţia Exit International din Basel, Elveţia. Reprezentanţii fundaţiei au fost de accord cu cererea australianului, ajutându-l să facă această ultimă călătorie. ”Astăzi (10 mai), profesorul David Goodall, în vârstă de 104 ani, s-a stins liniştit la Basel, în Elveţia, în urma unei injecţii cu Nembutal (barbiturice)”, a anunţat pe Twitter dr. Philip Nitschke, fondatorul fundaţiei Exit International.

În conferinţă de presă de ieri, care a precedat actul suicidar,  Goodall  a fost întrebat de reporteri ce muzică ar vrea să asculte în ultimele momente. Fără să ezite, bătrânul a menţionat Simfonia a 9-a de Beethoven, acceptând chiar să interpreteze un fragment din Oda Bucuriei. De altfel, Goodall s-a stins pe acordurile Simfoniei a 9-a, potrivit The Guardian.