Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a pus pe hârtie privatizarea RADET
S-a pus pe hârtie privatizarea RADET

S-a pus pe hârtie privatizarea RADET

S-a pus pe hârtie transformarea Regiei de Distribuție și Transport a Energiei Termice București (RADET). Concret, liderii aleșilor generali ai Capitalei au avut o întâlnire ieri cu edilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, în acest sens, iar pe data de 30 iunie ar urma să se voteze transformarea instituției în societatea RADET SA.

Sursele municipale au explicat, pentru EVZ, că după ce va fi aprobată, de către aleșii generali, transformarea regiei, se va căuta un investitor care să reabiliteze rețeaua de transport și distribuție a energiei termice.

Căldură „chinezească” la preț redus

Potrivit surselor citate, operatorului economic privat ar urma să-i fie delegat serviciul de distribuție a căldurii și a apei calde pe o perioadă de până la 35 de ani. Viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, susține că sunt investitori chinezi interesați de RADET și că ei ar urma să demareze un proiect pilot: locuiorii unui cartier ar putea plăti mai puțin la întreținere. Motivul: investitorii chinezi ar urma să reabiliteze rețeaua, eliminând astfel pierderile din sistem, pe care le suportă tot populația.