S-a petrecut o nenorocire la o pensiune din Cluj. Sfârșit crunt pentru fiica unui politician

S-a petrecut o nenorocire la o pensiune din Cluj. Sfârșit crunt pentru fiica unui politician sursa foto. Monitorul de Cluj

Fiica viceprimarului orașului Jimbolia și-a pierdut viața, carbonizată, într-un incendiu care a devastat o pensiune din municipiul Cluj Napoca.

Incendiul a izbucnit, vineri dimineață, în urma unei explozii puternice provocată, cel mai probabil de o acumulare de gaze. Aceasta a fost explicația primarului municipiului Cluj Napoca, Emil Boc.

În incendiu și-a pierdut viața o femeie în vârstă de 37 de ani, Andrea Kaba, fiica viceprimarului Gabor Kaba din orașul Jimbolia. Ea este membră a USR și, conform informațiilor din presa locală, lucra la Prefectura Județului Timiș. Fiica viceprimarului orașului Jimbolia a fost cazată în pensiune, în momentul în care s-a produs nenorocirea.

Două persoane, rănite, au fost transportate la spital, cu arsuri grave, iar alte patru au primit îngrijiri la faţa locului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto. Faccebook

Parchetul a început o anchetă

În acest caz a fost demarată o anchetă care a fost preluată de procurorii criminalişti şi organele poliţie judiciară din cadrul IPJ Cluj.

„În data de 10.12.2021, în jurul orelor 07:00, a avut loc o explozie la un imobil din Cluj-Napoca, cu consecinţa decesului unei persoanei, rănirea a două persoane, incendierea unei case şi crearea de pagube materiale însemnate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a preluat cauza privind explozia din data de 10.12.2021 şi s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă prevăzută de art. 255 alin. (1), (2) rap. la art.254 alin. (2) Cod penal, fiind incidente dispoziţiile privind dezastrul”, a transmis Parchetul Cluj.

Procurorii fac cercetări pentru distrugere din culpă, conform reglementărilor în vigoare, privind dezastrele.

„Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai precizat procurorii.

sursa foto: Facebook

sura foto: Facebook

Incendiul de la pensiunea din Cluj

Vineri dimineață a avut loc o explozie urmată de un incendiu puternic, la o pensiune din Cluj Napoca. Suflul exploziei a afectat celelalte imobile din vecinătate și mai multe mașini parcate pe o rază de 30 – 40 de metri.

Incendiul nu s-a extins foarte mult datorită intervenției rapide a pompierilor din cadrul ISU Cluj. La fața locului au ajuns zeci pompieri precum și mai multe ambulanțe. Șoferii care au trecut pe acolo au scris pe rețelele sociale că în zonă este fum dens și negru.

Vecinii din imobilele din zonă au confirmat că în zonă au simțit miros de gaze, semn ce indica o acumulare.

O persoană a murit, două au fost transportate cu arsuri la spital, iar alte patru au primit îngrijiri la faţa locului.