Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul șocant al tânărului din Cluj care a lovit cu cuțitul o femeie. În primăvara a mai fost implicat într-un caz de cruzime
Cazul șocant al tânărului din Cluj care a lovit cu cuțitul o femeie. În primăvara a mai fost implicat într-un caz de cruzime

Cazul șocant al tânărului din Cluj care a lovit cu cuțitul o femeie. În primăvara a mai fost implicat într-un caz de cruzime

Un tânăr care a fost internat la un spital de psihiatrie pentru acte de cruzime împotriva animalelor a fost eliberat, iar acum a comis o faptă mult mai gravă.

Vineri după masa, Darius Delcea, de 17 ani, din Cluj Napoca, înarmat cu un cuțit a atacat o femeie de 33 de ani, care se afla la cumpărături într-un magazin Profi, din cartierul Mărăști, din Cluj Napoca. Martorii spun că femeia era atentă la mai multe produse, moment în care a fost lovită de atacator cu un cuțit în zona cefei.

După atac, Darius Delcea a fugit de la fața locului. Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor în stare gravă. În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, medicii au fost obligați să o intubeze deoarece starea ei s-a agravat foarte tare.

La scurt timp, polițiștii au reușit să îl prindă și pe agresor, care umbla fără sens, pe strada Între Lacuri din Cluj Napoca. El a fost luat și dus direct la o clinică de psihiatrie din oraș.

La începutul anului a mai comis un act de cruzime

Culmea este faptul că același Darius Delcea a mai fost internat la o clinică de psihiatrie din Cluj, tot după un act de cruzime. Totul se petrecea în luna februarie 2021. La acel moment Darius Delcea a intrat în legătură cu o familie care dădea spre adopție un pui de pisică.

La scurt timp, familia a primit un mesaj de la Darius Delcea, la care era atașat un film video în care tânărul îi scotea ochii animalului cu o furculiță. În cele din urmă, puiul de pisică a fost ucis cu sadism.

Familia din Cluj Napoca a depus o sesizare penală, dar și mai ciudat este că nu polițiștii l-au identificat pe Delcea, ci jurnaliștii.

În cele din urmă, pe data de 12 februarie 2021, Judecătoria Cluj a dispus internarea lui Darius Delcea la o clinică de specialitate.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. În baza art. 110 C.p. dispune internarea medicală provizorie a suspectului Delcea Darius, cercetat în dosarul nr. 740/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p., până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. În temeiul art. 248 al. 9 C.p.p. dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice. În temeiul art. 569 alin. 1 C.p.p., dispune comunicarea de urgenţă a unei de pe dispozitiv şi a actelor medicale în baza cărora a fost formulată propunerea către direcţia de sănătate publică din judeţul pe teritoriul căruia locuieşte suspectul”, se arată în sentință.

Justiția a decis să lase în libertate în dezacat mintal

Situația lui Darius Delcea trebuie privită în altă cheie. Tatăl acestuia, Cristian Delcea este psiholog și este angajatul Instititului de Medicină Legală Cluj. Adică exact la instituția care trebuia să facă expertiza medico legală în cazul lui Darius Delcea.

După actul de cruzime asupra puiului de pisică, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au solicitat prelungirea internării lui Darius Delcea într-o instituție de sănătate mintală.

Judecătoria Cluj Napoca a confirmat decizia, numai că la Tribunal, judecătorii au fost de altă părere. Pe data de 15 aprilie 2021, magistratul a decis: ”respinge cererea de confirmare a măsurii de siguranţă a internării medicale, luată în mod provizoriu prin Încheierea penală nr. 34/12.02.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca faţă de numitul Delcea Darius”.

Din informațiile noastre, Darius Delcea a fost externat din spitalul de psihiatrie în luna mai 2021, după care a participat la mai multe ședințe de psihoterapie comportamentală. Mai mult el mergea la Centrul de Sănătate Mintală, unde se afla în tratament.

Un oficial de la Poliția Cluj a declarat că situația de față trebuie lămurită de judecători și de procurori.

”Noi ne-am făcut datoria de fiecare dată. L-am identificat repede pe autor și l-am prezentat în fața unui procuror. În prima fază, sistemul judiciar a funcționat dar mai apoi a apărut decizia Tribunalului Cluj prin care tânărul cu probleme psihice a fost externat din spital. Așa am ajuns acum în situația dată”, a mai spus oficialul Politiei Cluj.