Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a lăsat liniștea la Lupeni. Minerii și-au primit salariile și tichetele de masă
S-a lăsat liniștea la Lupeni. Minerii și-au primit salariile și tichetele de masă

S-a lăsat liniștea la Lupeni. Minerii și-au primit salariile și tichetele de masă

Minerii şi energeticienii de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) au primit, vineri, sumele de bani corespunzătoare pentru tichetele de masă pe ultimele zece luni şi pentru transportul la locul de muncă pe o perioadă de nouă luni.

S-a lăsat liniștea la Lupeni. Minerii și-au primit salariile și tichetele de masă.

„Suma totală plătită de Guvernul României este de 9,54 milioane lei, pentru 3.995 angajaţi ai complexului energetic”, a precizat sursa citată.

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Hunedoara, Octavian Băgescu, ordinele de plată au fost întocmite de angajaţii instituţiei şi trimise, joi, către trezorerie, astfel că vineri banii au intrat în conturile beneficiarilor.

Plata drepturilor angajaţilor CEH a fost efectuată conform HG 51/ 24.02.2021 şi a unei dispoziţii semnată de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, care a promis liderilor sindicali mineri că până în data de 26 februarie vor fi plătite drepturile băneşti restante, mulţumeşte ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, şi ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru rezolvarea în timp scurt a solicitărilor salariale ale minerilor şi energeticienilor hunedoreni. Astfel, au fost respectate toate acordurile semnate cu reprezentanţii minerilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Angajaţii CEH au protestat, timp de şase zile, până pe 22 februarie inclusiv, pentru că nu şi-au primit la timp salariile pe luna ianuarie şi drepturile băneşti pentru tichetele de masă şi transportul la locul de muncă, acestea fiind neachitate de mai multe luni de zile.