Statistic, mai mult de 50.000 de români și moldoveni trăiesc în Irlanda. Mulți dintre ei au părăsit România sau Moldova motivați de o nouă viață. Nu este un secret pentru nimeni faptul că atât Irlanda, cât şi România au suferit o serie de schimbări, unele benefice, altele nu. Cert este că sistemul politic, nivelul de trai şi economia precară au dezavantajat anumite categorii sociale. Așa s-a născut și fenomenul emigrării în masă. Astfel că echipa care a inițiat această revistă a ales să trăiască în Irlanda. A gândit că miile de români și moldoveni au nevoie de informație, sprijin și, în același timp, irlandezii trebuie să știe că dincolo de problemele economice și politice, România Mare, cea care include şi Basarabia, este o țară absolut fermecătoare cu oameni frumoși și primitori. 

Echipa şi-a propus să arăte acea parte de care îi este dor, să vorbească despre istoria tumultuoasă și zbuciumată, dar şi despre rădăcinile adânci ale culturii româneşti și oamenii frumoși care o reprezintă în întreaga lume.

România este un tărâm extraordinar, al izvoarelor cu ape minerale și termale unice în lume, al munților spectaculoşi, al castelelor de o măreție rară, al plajelor fierbinți de la malul Mării Negre, al tradițiilor păstrate cu sfinţenie şi credinţă.

România, dincolo de problemele politice care i-au împins pe mulţi să plece să-şi câştige traiul departe de ea, a dat lumii întregi poeți și scriitori care au încălzit milioane de suflete și au însoțit iubitorii de carte și poezie de pretutindeni. Acestea sunt motivele, la care se adaugă alte câteva sute, pentru care echipa redacţională a pornit pe un drum anevoios, dar extrem de frumos, încercând să construiască un pod de comunicare, unul care nu ține cont de granițe, ci de valori universale și incontestabile. România înseamnă vorbitori de limbă română, iar revista Info Euro Est vrea să aducă în lumină același popor, cel care vorbește și simte românește. O iniţiativă de suflet, fără granițe, bazată pe profesionalism, informație și excelență.