Evenimentul Zilei > Justitie > S-a finalizat urmărirea penală în privința procurorului general suspendat al Moldovei, Alexandr Stoianoglo
S-a finalizat urmărirea penală în privința procurorului general suspendat al Moldovei, Alexandr Stoianoglo

S-a finalizat urmărirea penală în privința procurorului general suspendat al Moldovei, Alexandr Stoianoglo

Procurorul Victor Furtuna, desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, a anunțat că s-a finalizat urmărirea penală în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, învinuit pe trei capete de acuzare.

Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat al Moldovei, este acuzat de abuz în serviciu, săvârșit în interesul unei organizații criminale, manifestat prin eliberarea din închisoare a lui Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea, în rezultatul căruia bugetul public național a fost prejudiciat cu suma de 870 de mii de lei.

De asemenea, procurorul general suspendat mai este acuzat pentru corupere pasivă, prin acceptarea de bunuri și avantaje sub orice formă ce nu i se cuvin de la omul de afaceri Platon, în suma de peste 63 de mii de lei și fals în declarații.

Totodată, s-a finalizat și urmărirea penală a doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Aceștia sunt acuzați că au acționat împreună și de comun acord cu Alexandr Stoianoglo pentru eliberarea din închisoare a omului de afaceri Veaceslav Platon, scrie zugo.md.

Dosarul urmează să fie transmis instanței pentru examinare în fond

Remintim că în urmă cu câteva zile, șeful suspendat al Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, s-a ales cu un alt dosar penal pentru îmbogățire ilicită.

Mai exact, Stoianoglo ar deține indirect, prin intermediul fetei sale, dreptul de proprietate asupra unui apartament cu o suprafață de aproape 135 de metri pătrați, la preț de 824.815 lei, chiar lângă apartamentul în care locuiește împreună cu familia. Contractul de vânzare-cumpărare a fost încheiat pe numele fetei când ea avea 19 ani. Potrivit procurorului, până la încheierea tranzacției, tânăra a obținut venituri legale de 400 de lei de la Academia de Studii Economice.

Procurorul precizează că fiica procurorului nu ar fi avut venituri legale suficiente pentru a cumpăra locuința care ar valora, în realitate, circa 2,5 milioane de lei.

Reamintim că în octombrie 2021, Stioanogloa fost reținut și suspendat din funcție. El este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații mincinoase.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: