Evenimentul Zilei > Justitie > Alexandr Stoianoglo crede că este victima unei campanii de denigrare. Ce a pățit procurorul general
Alexandr Stoianoglo crede că este victima unei campanii de denigrare. Ce a pățit procurorul general

Alexandr Stoianoglo crede că este victima unei campanii de denigrare. Ce a pățit procurorul general

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că a ajuns victima unei campanii de denigrare. Acesta a făcut publice o serie de mesaje dintre Viorel Morari și mai mulți oameni cu influență în care făceau planul pentru demiterea procurorului. Tabăra adversă nu a dat declarații încă.

Alexandr Stoianoglo a organizat o conferinţă de presă în care a făcut publice mai multe interceptări dintre fostul şef al Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari şi ONG-işti. Acesta crede Morari îi raporta frecvent fostului şef al Delegaţiei UE în Moldova, Peter Michalko.

Vorbe pe la spatele lui Stoianoglo

Procurorul a afirmat Viorel Morari comunica des cu Vladimir Gavriliţa, pe atunci consilierul premierului Maia Sandu, care este fostul soţ al actualului prim-ministru. Gavriliţa plănuia atacul cu Morari de a își amâna un briefing pentru altă zi, ca informaţiile dezvăluite să bubuie comunitatea. Acesta a mai declarat și în 2019, când Vlad Filat a fost eliberat din închisoare înainte de termen, Morari i-a trimis lui Vladimir Gavriliţa o notă informativă în care îi explica cum să dea toată vina pe socialişti. Stoianoglo crede zarurile au fost aruncate de multă vreme, iar Morari a venit cu temele făcute de acasă.

„Cred că este de prisos să mai ghicim cine şi pentru ce l-a restabilit în septembrie 2019 pe Viorel Morari în funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie. Răspunsul iese la iveală pas cu pas„, a menţionat procuror general.

Stoianoglo i-a desconspirat

Procurorul a ajuns în posesia mai multor convorbiri dintre Viorel Morari şi Peter Michalko. Morari i-ar fi scris lui Michalko, care atunci era şeful Delegaţiei UE din Moldova, că urmează să aibă loc şedinţa Consiliului Superior al Procurorilor pentru selectarea lui Alexandr Stoianoglo la funcţia de procuror general.Morari îl mai informează pe Michalko că un candidat la funcţia de procuror general a contestat actele comisiei de selecţie şi ale Consiliului Superior al Procurorilor la Judecătoria Râşcani şi la Curtea de Ape. Michalko a fost foarte încântat de cele auzite, iar Morari a transmis în spatele acestor dezvăluiri se află o intenție rea.