Evenimentul ZileiSocialS-a dat startul la Loteria Vizelor pentru SUA. Documentele de care ai nevoie pentru a te înscrie

S-a dat startul la Loteria Vizelor pentru SUA. Documentele de care ai nevoie pentru a te înscrie

S-a dat startul la Loteria Vizelor pentru SUA. Documentele de care ai nevoie pentru a te înscrie
Programul de imigrare Diversity Visa DV-2024 a început astăzi și se va încheia pe 8 noiembrie 2022. Cei care vor să obțină viza nu trebuie să achite taxă de înscriere, dar trebuie sa aducă o serie de documente.

Departamentul american de Stat a anunțat că au început înscrierile pentru programul Diversity Visa DV-2024 și că ele se vor încheia pe 8 noiembrie 2022. Loteria vizelor este doar în format electronic. Nu există taxă de înscriere.

Participanții trebuie să transmită electronic cererile de înregistrare pentru programul DV-2024, pe pagina de internet dvprogram.state.gov în perioada miercuri, 5 octombrie 2022, orele 19:00 (ora României) și marți, 8 noiembrie 2022, orele 19:00 (ora României).

Ne puteți urmări și pe Google News

Perioada de înregistrare:

Transmiteți cererile de înregistrare pentru programul DV-2024 începând de miercuri, 5 octombrie 2022, orele 19:00 (ora României) și până marți, 8 noiembrie 2022, orele 19:00 (ora României).

Unde se trimit cererile de înscriere:

Departamentul de Stat va desfășura programul DV-2024 exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie. Cererile de înscriere în Programul DV-2024 se trimit electronic pe site-ul: dvprogram.state.gov.

Reamintim că legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Participanții care trimit mai multe cereri nu vor fi luați în considerare.

sursa: arhivă EVZ

Cerințele pentru înregistrare:

Instrucțiunile complete ale Programului DV-2024 se găsesc pe pagina publică a Departamentului de Stat la usvisas.state.gov/dv/instructions.

Reguli noi:

În anii precedenți, Departamentul a solicitat participanților principali să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în programul DV.

Participanții din acest an în program nu mai trebuie să dețină un pașaport valabil la data înregistrării în program.

Ce fotografii trebuie să facă participanții

Participanții trebuie să transmită o fotografie făcută în ultimele șase luni care să respecte specificațiile din instrucțiuni.

Persoanele care trimit înscrieri care conțin fotografii transmise în programele anterioare sau care nu întrunesc cerințele vor fi ineligibile pentru o viză DV.

Cum se va face selecția

Începând cu data de 6 mai 2023, toți participanții din programul DV-2024, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de înscriere, prin opțiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet: dvprogram.state.gov, dacă cererea lor a fost selecționată.

Pe aceeași pagină, Entrant Status Check, participanții selectați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV și despre programarea interviului de viză atât pentru ei cât și pentru membrii eligibili ai familiilor lor, potrivit Ambasada SUA la București.


Accesează: