Evenimentul Zilei > Politica > S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale
S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale

S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale

6 mai reprezintă data în care s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale. Din acest moment, candidaţii au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi convinge electoratul că merită votul său.

Până pe 5 iunie, ziua alegerilor propriu-zise, candidaţii pentru diverse funcţii politice trebuie să-i convingă pe alegători de ce sunt cea mai bună variantă care să le reprezinte obiectivele. Cu alte cuvinte, s-a dat startul alegerilor locale pentru anul 2016.

În acest an au fost introduse câteva noutăţi legate de modalitatea de alegere a preşedinţilor consiliilor judeţene, dar şi a numărului buletinelor de vot care variază de la 4, aşa cum era stabilit în 2012 la 3.

Astfel, preşedintele consiliului judeţean va fi desemnat dintre consilierii judeţeni, secţiile de votare vor fi informatizate, ceea ce înseamnă că un operator de calculator va introduce datele, astfel încât să se evite fraudele, iar ultima modificare a sistemului de alegeri pentru 2016 se referă la alegători, care vor primi trei buletine de vot pentru primar, consilieri locali şi consilieri judeţeni, spre deosebire de patru, aşa cum s-a întâmplat acum patru ani, în 2012.