Ruşii, omorâţi de votcă

Ruşii, omorâţi de votcă

Abuzul de alcool ucide aproximativ o jumătate de milion de ruşi anual şi scade speranţa de viaţă a bărbaţilor mai jos decât cea din Bangladesh şi Honduras, se precizează într-un raport Civic House dat publicităţii astăzi.

"Alcoolismul este "epidemic" în Rusia", se precizează în documentul citat de RIA Novosti, iar " mortalitatea bărbaţilor aflaţi în libertate este de trei ori mai mare decât a celor din închisoare", se continuă în acelaşi raport.

Abuzul de alcool este, de asemenea, şi cauza principală a infracţiunilor, întrucât, "aproximativ 80% dintre criminali sunt beţi la momentul săvârşirii faptei. În plus, consumul de alcool este la originea a 40% dintre sinucideri.

Vestită drept o ţară unde votca se consumă în cantităţi mari, Rusia este cunoscută pentru speranţa de viaţă cea mai scăzută din rândul ţărilor industrializate: 59 de ani pentru bărbaţi şi 72 de ani pentru femei, se precizează într-un studiu publicat în 2007 de British Lancet.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine e alcoolicul Se numeşte alcoolic acea persoană care nu poate controla cantităţile de alcool pe care le consumă, chiar dacă ştie că acestea îi fac rău. Acoolul produce boli grave şi creează importante probleme psihologice şi sociale (dificultăţi în viaţa de cuplu, pierderea serviciului, accidente).

Deşi s-au făcut numeroase cercetări, nu se cunoaşte cu exactitate care sunt cauzele alcoolismului, dar se presupune că ar fi vorba de o predispoziţie genetică, psihologică şi socială.