Evenimentul Zilei > Social > Rușii nu au voie să consume alcool două luni după vaccinare
Rușii nu au voie să consume alcool două luni după vaccinare

Rușii nu au voie să consume alcool două luni după vaccinare

Consumul de alcool sau fumatul creează mari probleme și în cazul vaccinări cu Sputnik-V, pentru că imunizarea nu mai e eficientă.

Vești proaste pentru consumatorii constanți de alcool, care se vaccinează cu Sputnik V. Șefa agenției pentru protecția consumatorilor a anunțat că persoanele care sunt imunizate nu au voie să consume alcool pentru o perioadă de două luni, după cum afirmă themoscowtimes.com.

Pentru a deveni eficient, și vaccinul rusesc trebuie să fie administrat în două doze, o diferență de 21 de zile, iar recomandarea șefei agenției pentru protecția consumatorilor din Rusia vine în susținerea celei a vicepremierului rus, Tatiana Golikova, cea care a recomandat celor imunizați să evite sub orice formă alcoolul și medicamentele imunosupresoare.

„Alcoolul pune o povară pe organism”

„Beneficiarii vaccinului trebuie să se abțină de la alcool cu cel puțin două săptămâni înainte de imunizare și timp de 42 de zile după prima injecție. Atunci se formează imunitatea, iar ei trebuie să aibă grijă. Alcoolul pune o povară pe organism. Dacă vrem să rămânem sănătoși și să avem un răspuns imunitar puternic trebuie să nu bem alcool”, a declarat Anna Popova, șefa agenției pentru protecția consumatorilor.

Ea a mai vorbit și despre un alt obicei care ar trebui să fie evitat de cei care se vaccinează: fumatul. Acest viciu are efecte nefaste și în cazul imunizării, pentru că afectează plămânii, iar organismul nu mai răspunde la parametri optimi.

„Un pahar de șampanie nu a făcut rău nimănui”

Despre abstinența de la alcool a vorbit și șeful Institutului Gamaleya, acolo unde a fost dezvoltat vaccinul respectiv. Și al a transmis ca oamenii să se abțină de la băut, dar a precizat că o doză mică este acceptabilă. „Până la urmă, un pahar de șampanie nu a făcut rău nimănui.”

„Un vaccin împotriva coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în lume în această dimineață. Știu că funcționează și că este eficient, formează imunitate stabilă (n. red. – împotriva COVID-19”, declara Vladimir Putin, președintele Rusiei, despre acest vaccin.