În data de 23 iulie 2018, Israelul a lansat doi interceptori de rachete balistice intermediare, numiţi Praştia lui David în Siria, Unul dintre aceștia a aterizat intact, conform debkafile.

Publicația şi-a exprimat îngrijorarea că inginerii ruşi şi sirieni ar fi putut „studia în mod activ” racheta şi ar fi putut împărtăşi secretele sale cu Iranul, adversarul principal al Israelului în Orientul Apropiat.

Forţele regimului sirian au capturat Praştia lui David intactă şi au dat-o armatei ruse. Aceștia din urmă ar fi dus-o la Moscova pentru procesul de „inginerie inversă”, a notat The Jerusalem Post, care a citat din rapoartele mass-mediei ruseşti şi chineze.

Statele Unite şi Israelul au ajutat statul evreu să dezvolte acest interceptor și au cerut rușilor să înapoieze racheta nedetonată, conform publicației The Times of Israel.

Raportul nu a fost comentat nici forţele de apărare ale Israelului, nici de Ministerul Apărării din Rusia.
Praştia lui David este proiectată pentru a doborî rachete lansate de la o distanţă de 100-200 de kilometri, Este pilonul principal al scutului multi-layer israelian de apărare aeriană. Scutul include sistemul Iron Dome pentru rachetele cu rază scurtă şi rachete Arrow.

În luna iulie a anului 2018 a fost prima lansare a interceptorilor, Israelul declarând sistemul complet funcţional în 2017.

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Siria. Despre acestea, oficialii israelieni susţin că vizau ţinte iraniene şi organizaţia Hezbollah din Liban, considerată cea mai mare ameninţare a graniţelor sale.