Evenimentul Zilei > Social > RUȘII au descoperit SECRETUL longevității. VEZI cum poți să trăiești 120 de ani
RUȘII au descoperit SECRETUL longevității. VEZI cum poți să trăiești 120 de ani

RUȘII au descoperit SECRETUL longevității. VEZI cum poți să trăiești 120 de ani

Cercetătorii de la Universitatea de stat din Moscova au anunțat că au creat o pastilă care ar putea să le permită oamenilor să trăiască până la 120 de ani, relatează Daily Mail.

Potrivit cercetătorului rus Maxim Skulacev, o pastilă ce conține un nou tip de oxidant, despre care se crede că ar influența mitocondriile (componente ale celulelor, implicate în procesul de îmbătrânire) a fost testată pe câini, pești și șoareci. În urma studiilor, oamenii de știință au descoperit că multe dintre bolile legate de îmbătrânire au avut un ritm mult mai lent de dezvoltare.

"Mitocondriile sunt în legătură strânsă cu producerea atacului de cord, dar și în apariţia bolilor Alzheimer şi Parkinson", explică Skulacev.

Oamenii de știință spun că ținta realistă este prelungirea duratei de viaţă a omului până la 120 de ani.

"Nu cred că vom reuşi să trăim până la 800 de ani. Cel mai probabil, vor apărea boli noi, să spunem boli tipice pentru persoanele în vârstă de 120 de ani. Aşa s-a întâmplat cu cancerul, care era o boală foarte rară în antichitate, când oamenii mureau tineri. Dacă se va dovedi că bolile se vor dezvolta mai încet, ideea noastră de a lupta contra îmbătrânirii prin intermediul mitocondriilor este corectă. Va fi posibil să amânăm bătrâneţea", conchide Maxim Skulacev.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: