Rușii au ales să țină pe mileu bustul lui Putin, până în 2036

Rușii au ales să țină pe mileu bustul lui Putin, până în 2036

O piesă proastă pentru că „reforma” Constituției este de mult aprobată de Parlamentul rus iar oamenii muncii pot deja să cumpere broșura din librării.

Farfuridi: Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!

Ehe, dacă știa el, nenea Tache, ce pregătea Vladimir Vladimirovici, altu-i era discursul.

De revizuit, adică Constituția rusă, s-a revizuit cu vârf și îndesat, în sensul că referendumul care-i oferă lui Putin un bonus de două mandate suplimentare, după ce-l va termina de servit pe cel actual, în 2024, s-a terminat la un scor aproape nord-coreean: 77, 92%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Referendumul - o piesă mult mai proastă decât cea în care-și tine Farfuridi discursul, de actualitate altminteri – este deja denunțat de opoziția rusă că a fost fraudat.

Dacă-s nereguli, să se cerceteze, a sărit de colo și Uniunea Europeană.

Mai mult de amorul artei, că nu prea se amestecă gulerele albe și fine de la Bruxelles în trebile interne ale Moscovei.

O piesă proastă pentru că „reforma” Constituției este de mult aprobată de Parlamentul rus iar oamenii muncii pot deja să  cumpere broșura din librării.

Însă datul kilometrajului înapoi și înșurubarea la putere a lui Putin până în 2036, când va atinge nirvana senectuții, la 84 de ani, riscă să fie o manevră prizabilă și la export. Se poate pune deja pariu că va face furori prin Africa.

Acum, are și Putin dreptatea lui. Cui să lase Rusia? Văduvită de busolă, de cârmaci, dacă o apucă pe căi greșite?

Că tentații occidentale sunt la tot pasul: țări care n-au în subsol mai nimic, în comparație cu lătăreața planiglobului, reușesc să le asigure poporenilor un trai chiar bun; ba, culmea provocării, în țările respective, furtul din banul public te duce sigur în locul acela care le dă multora insomnii, transpirații nocturne și tot felul de disfuncții.