Evenimentul Zilei > International > Rusia va efectua exerciții militare majore la fiecare cinci ani
Rusia va efectua exerciții militare majore la fiecare cinci ani

Rusia va efectua exerciții militare majore la fiecare cinci ani

Rusia intenționează să efectueze exerciții militare majore la fiecare cinci ani, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, pentru canalul TV Rusia 1 TV relatează RIA Novosti.

Shoigu a declarat că atunci când comandantul-șef suprem [Putin] aprobă un plan pentru efectuarea unor manevre militare majore, este dat „conturul principal“ al evenimentelor. "Singurul lucru care nu se încadrează în acest plan sunt inspecțiile inopinate. Firește, am planificat aceste exerciții și intenționăm să le desfășurăm la fiecare cinci ani ", a declarat ministrul rus.

Shoigu a explicat faptul că programul de dezvoltare de armament al statului rus este planificat pentru o durată de timp de zece ani, dar armata rusă are nevoie de puncte de referință intermediare pentru a "înțelege și a vedea unde mergem și dacă totul este bine aici".

În perioada 11-15 septembrie, exercițiile militare Vostok-2018 au avut loc în Siberia și în Orientul Îndepărtat. După cum a menționat Shoigu, acestea au fost cele mai mari exerciții militare din anul 1981. Manevrele au implicat 300 de mii de soldați, 36 de mii de tancuri, transportoare blindate și alte vehicule, precum și mai mult de 1.000 de elicoptere, avioane și drone. Etapa principală a avut loc în poligonul militar Tsugol din regiunea Transbaikal. Exercițiile au implicat soldați ai  Armatei de Eliberare a Poporului din China cât și soldați ai armatei mongole. Președintele rus Vladimir Putin a participat de asemenea la aceste manevre militare inspectând trupele în teren.