Evenimentul Zilei > International > Rusia își mărește flota de submarine
Rusia își mărește flota de submarine

Rusia își mărește flota de submarine

Primele două submarine diesel-electrice de tip Project 636.3m, clasa Varshavyanka, vor fi date la apă în luna iulie și vor face parte din Flota Rusiei din oceanul Pacific. Acestea se vor numi Petropavlovsk-Kamchatsky și Volhov, conform declarației de luni a comandantului-șef al Marinei Ruse, Amiralul Vladimir Korolyov.

Submarinele pot prinde o viteză de suprafață de până la 20 de noduri și se pot scufunda până la 300 de metri

„În luna iulie, Șantierul Naval al Amiralității va începe construirea unei noi serii de submarine de tip Project 636.3, pentru flota din oceanul Pacific. Primele două astfel de submarine se vor numi Petropavlovsk-Kamchatsky și Volhov“, a declarat comandantul Marinei.

Anterior, acesta spusese că submarinele ce vor face parte din flota Pacificului se vor numi Petropavlovsk-Kamchatsky și Mojaisk.

Proiectul 636.3 (clasa Varshavyanka) reprezintă a treia generație de submarine diesel-electrice, fiind printre cele mai silențioase din lume.

Acestea pot prinde o viteză de suprafață de până la 20 de noduri și se pot scufunda la o adâncime de 300 de metri. Au o autonomie de croazieră de 45 de zile și echipajul este format din 52 de oameni. Submarinele de tip Project 636.3 au un deplasament de 4.000 de tone sub apă. În total, șase astfel de submarine vor fi construite pentru flota din oceanul Pacific.

Prima serie a submarinelor de tip Proiect 636.3, clasa Varshavyanka, au fost deja livrate flotei ruse din Marea Neagră.(TASS)