Evenimentul Zilei > International > RUSIA susține că atacul aerian al armatei SIRIENE viza o fabrică de ARME CHIMICE
RUSIA susține că atacul aerian al armatei SIRIENE viza o fabrică de ARME CHIMICE

RUSIA susține că atacul aerian al armatei SIRIENE viza o fabrică de ARME CHIMICE

Ministerul Apărării din Rusia dă vina pentru atacul cu gaz sarin din Siria pe faptul că loviturile aeriene au atins un depozit cu muniție „teroristă” care producea, de fapt, muniție chimică.

Cel puțin 70 de persoane, printre care mulți copii, au murit, ieri, după ce au suferit simptme ce otrăvire  chimică, sufocare, spume la gură, etc. Zeci de oameni au murit și alte câteva sute au fost răniți în atacul ce a avut loc în provincia siriană Idlib, scrie CNN.

Potrivit unei declarații postate azi pe pagina de Facebook a Ministerului rus al Apărării, lovitura a atins „depozite care produc muniții de război chimice” în estul orașului Khan Sheikhun.    

Activiștii pentru drepturile omului spun că regimul sirian este responsabil pentru aceste crime, iar Consiliul de Securitate al ONU s-a întâlnit de urgență pe această temă. Armata președintelui Bashar al-Assad a negat faptul că ar fi utilizat arme chimice și a dat vina pe rebeli pentru carnagiu.

Cel puțin 70 de oameni au murit, printre care 10 copii și mulți sunt încă răniți. Mai mulți experți au declarat că atacul arată ca un rezutat al unui agent chimic, gen sarin. Atacul vine la începutul unei conferințe a UE despre viitorul Siriei și al întregii regiuni.

Marea Britanie și Franța au redactat o rezoluție prin care cer Consiliului de Securitate să condamne atacul.

Senatorul american John McCain i-a cerut președitnelui Donald Trump să transmită un mesaj clar lui Assad că atacul nu va fi tolerat.