Evenimentul ZileiActualitateRusia și SUA, la o scânteie de un dezastru. Conflict militar în largul Oceanului Pacific

Rusia și SUA, la o scânteie de un dezastru. Conflict militar în largul Oceanului Pacific

Rusia și SUA, la o scânteie de un dezastru. Conflict militar în largul Oceanului Pacific
Un distrugător american a fost scos cu somații din apele teritoriale ale Rusiei, după o încălcare de 2 kilometri a graniței.

Rusia a expulzat, marţi, distrugătorul american John S. McCain din apele sale teritoriale din Oceanul Pacific, conform unei informări venite de la oficialii din Ministerul Apărării de la Moscova. Potrivit reprezentanților ruși distrugătorul american nu a respectat frontiera și a înaintat în apele teritoriale străine doi kilometri.

„Marţi, la 06:17, ora Moscovei (03.17 GMT), distrugătorul marinei americane John S. McCain, aflat în apele Mării Japoniei de câteva zile, a încălcat frontiera rusă în zona Golfului Petru cel Mare, mergând doi kilometri în apele Rusiei”, au spus oficialii de la Kremlin.

Rusia a trimis distrugătorul antisubmarin de mari dimensiuni Amiral Vinogradov pentru a avertiza distrugătorul american să părăsească apele sale teritoriale.

„Distrugătorul USS John S. McCain s-a întors în apele internaţionale”

„Distrugătorul antisubmarin Amiral Vinogradov din Flota Pacificului a folosit un canal internaţional de comunicare pentru a avertiza nava străină că astfel de acţiuni sunt inacceptabile şi că aceasta ar putea fi expulzată din apele teritoriale ale ţării printr-o manevră de lovire. După emiterea avertismentului şi după ce Amiral Vinogradov şi-a schimbat cursul, distrugătorul USS John S. McCain s-a întors în apele internaţionale”, se mai spune în comunicat.

„Posibilitatea de a folosi o manevră pentru a alunga intrusul din apele teritoriale”

În continuare, s-a mai precizat faptul că Amiralul Vinogradov a avertizat distrugătorul american. Rușii și-au exprimat revolta față de manevrele făcute de americani, pe care le consideră a fi inadmisibile. „Amiralul Vinogradov, o mare navă antisubmarin a Flotei Pacificului, care urmărea în mod direct distrugătorul american, a avertizat nava străină prin canalul internațional de comunicare cu privire la inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni și posibilitatea de a folosi o manevră pentru a alunga intrusul din apele teritoriale.”


Criză nucleară SUA-Rusia. Trump a propus dezarmare, Putin a refuzat

Au ajuns SUA și Rusia la un compromis la Viena? E în joc pacea mondială!


 


Accesează: