Evenimentul Zilei > International > Rusia A LOVIT PEVERS Germania. Operaţiunea Şarpele a penetrat cel mai înalt nivel. Breaking news internaţional
Rusia A LOVIT PEVERS Germania. Operaţiunea Şarpele a penetrat cel mai înalt nivel. Breaking news internaţional

Rusia A LOVIT PEVERS Germania. Operaţiunea Şarpele a penetrat cel mai înalt nivel. Breaking news internaţional

Oficiali germani din serviciile de securitate au anunţat că a fost detectat un nou atac cibernetic, atasat mail-urilor trimise către mai mulţi parlamentari germani, ataşaţi militari şi ambasade. Atacul a fost pus la cale de gruparea rusă de hackeri Snake, relatează Der Spiegel.

Publicaţia germană, care critică dur, măsurile de securitate ale autorităţilor de la Berlin, susţine că atacul cibernetic ar fi avut loc pe 14 noiembrie. Nu se ştie încă, dacă în urma acţiunii hackerilor ruşi, au fost furate şi date cu caracter secret.

Potrivit serviciul secret german BfV, „În investigarea privind atacul cibernetic „Snake”, serviciul a identificat noi atacuri. Victimele sunt membrii ai guvernului şi politicieni.” BfV nu a dorit să facă alte comentarii.

În luna aprilie, oficiali ai BfV au declarat că în spatele atacului cibernetic „Snake” s-ar afla Guvernul de la Moscova. Atacul iniţial asupra reţelei germane de computere, a avut loc în decembrie 2017.

Oficiali germani au anunţat că tot Rusia se află la originea atacului supra Parlamentului de la Berlin, din 2015.

Federaţia Rusă a negat constant orice implicare ăn atacurile cibernetice asupra instituţiilor oficiale din Germania, scrie themoscowtimes.com.