Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia lansează un atac de intimidare cu dedicație pentru SUA
Rusia lansează un atac de intimidare cu dedicație pentru SUA

Rusia lansează un atac de intimidare cu dedicație pentru SUA

Acest atac va cuprinde avioane cu echipaj uman, doar ca fără pilot. Aceștia spera că vor contracara strategia de luptă pe care o folosește SUA împotriva adversarilor.

Rusia pregătește un atac de intimidare pentru Statele Unite ale Americii. Acest atac va cuprinde avioane cu echipaj uman, doar că fără pilot. Aceștia spera că vor contracara strategia de luptă pe care o folosește SUA împotriva adversarilor.

Experții forțelor aerospațiale din Rusia sunt de părere că strategia Pentagonului de atac combinat reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei. Atacul de intimidare are ca scop contracararea strategiei SUA și perturbarea atacului aerian masiv.

Ce strategia are acest atac de intimidare

Forțele ruse ar trebui să lovească ținte critice ale NATO pentru a împiedica inamicul să atace el primul, se arată în documentul semnat de oameni de știință ai armatei.

Experţii ruşi au explicat că racheta hipersonică Kinjal pe care Rusia se pregătește să o pună în funcțiune se poate sustrage scuturilor anti-rachetă americane. Ei au spus că aeronavele cu echipaj uman și fără pilot ar putea disloca și arme cu laser pentru a deteriora echipamente neprotejate și pentru a afecta vizibilitatea soldaților inamici de la posturile de observație.

„Rusia este capabilă să treacă de la descurajarea (unei confruntări) nucleare la o politică de intimidare a potențialilor inamici printr-o distrugere complexă, prin toate tipurile de arme, ca parte a unor acțiuni preventive în fața amenințării unui război local asupra Federației Ruse”.

Rusia amenință UE

În urmă cu câteva zile, autorităţile de la Moscova au anunţat că Rusia este pregătită să rupă legăturile cu Uniunea Europeană în cazul instituirii de către blocul comunitar a unor sancţiuni economice dureroase împotriva Rusiei, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

„Plecăm de la premisa că suntem gata (să facem asta – n.r.). În cazul în care vedem din nou (aşa cum am simţit deja de mai multe ori) că sunt impuse sancţiuni în unele domenii care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în cele mai sensibile zone, o vom face. Nu vrem să ne izolăm de viaţa internaţională, dar trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!„, a declarat Lavrov