Evenimentul Zilei > International > Rusia, în plin război cu Facebook și Twitter! Serviciile secrete, iritate de giganți!
Rusia, în plin război cu Facebook și Twitter! Serviciile secrete, iritate de giganți!

Rusia, în plin război cu Facebook și Twitter! Serviciile secrete, iritate de giganți!

Judecătorii ruși au amendat marile companii Facebook și Twitter, din cauză că au refuzat să predea Rusiei datele personale ale utilizatorilor din această țară.

Ambele companii au primit câte o amendă de 65.000 de dolari. Facebook și Twitter au mai fost amendate în trecut, tot din același motiv. Dacă nu se conformează, cei doi giganți riscă amenzi de 290.000 de dolari, dar și să li se blocheze accesul în Rusia.

„Mutarea bazelor de date personale în Rusia conform autorităților permite o mai bună protecție a lor împotriva acțiunilor din afară. În același timp însă ea asigură serviciilor secrete rusești accesul legal la aceste date. Potrivit mediilor ruse, în timpul protestelor antiguvernamentale din vară de la Moscova Serviciul Federal de Securitate FSB a cerut mai multor mari companii IT ruseşti să instaleze în sistemele lor echipamentele necesare și să îi ofere instrumentele de decriptare care să-i asigure accesul online nonstop la datele utilizatorilor, inclusiv la email-uri și mesaje electronice”, arată RRA.

Specialiști ruşi în domeniul IT susțin că serviciile secrete au oricum asemenea posibilități.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: