Evenimentul Zilei > International > Rusia pregătită să adopte contramăsuri împotriva SUA
Rusia pregătită să adopte contramăsuri împotriva SUA

Rusia pregătită să adopte contramăsuri împotriva SUA

Negocierile de la Washington dintre Rusia și SUA au eșuat. Precondiţiile impuse de americani pentru restituirea sediilor diplomatice ruse sunt o hoţie la lumina zilei, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Rusia a anunţat că îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri împotriva Statelor Unite după ce Washingtonul a refuzat restituirea unor proprietăţi diplomatice confiscate în timpul administrație Obama.

 „Partea rusă a subliniat că, dacă Washingtonul nu renunţă la aceasta precondiții şi la alte lucruri care ne deranjează, inclusiv obstacolele continue în activitatea instituţiilor noastre diplomatice, ne rezervăm dreptul de a lua contramăsuri pe baza principiului reciprocităţii,” se arată într-un comunicat al diplomației de la Moscova.

La sfârșitul anului trecut, preşedintele Barack Obama a ordonat confiscarea a două complexe diplomatice ruse şi expulzarea a 35 de diplomaţi ai Kremlinului. Ei au fost acuzați că s-au implicat în piratarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite în 2016, acuzaţii respinse categoric de Rusia.