„Suntem pregătiţi de dialog dacă SUA vor fi pregătite pentru asta”, a spus Riabkov în cursul unei conferinţe de presă, la New Delhi.

„Dacă acest lucru se va întâmpla mâine, atunci vom fi gata mâine. Dar dialogul trebuie să se desfăşoare pe baza egalităţii de drepturi”, a precizat Riabkov, potrivit rador.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat intenţia SUA de a se retrage din Tratatul INF, acuzând Rusia de încălcarea repetată, în decurs de mai mulţi, a prevederilor documentului.

Rusia a neagat că ar încălca tratatul şi a început o campanie diplomatică în sprijinul menţinerii acestui tratat, apreciind că retragerea SUA 'va submina stabilitatea şi securitatea mondiale'.

Tratatul INF, semnat în 1987 de către preşedintele american de la acea vreme Ronald Reagan şi liderul sovietic Mihail Gorbaciov, interzice deţinerea şi producerea rachetelor balistice şi rachetelor nucleare de croazieră cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg susţinea că Rusia şi SUA vor putea prelungi noului tratat START de reducere a armelor strategice în 2021.

 

Te-ar putea interesa și: