Evenimentul Zilei > International > RUSIA ŞI-A TRIMIS AVIOANELE de luptă! Ucraina, SUA şi NATO, ÎN ALERTĂ de gradul zero. Breaking news mondial
RUSIA ŞI-A TRIMIS AVIOANELE de luptă! Ucraina, SUA şi NATO, ÎN ALERTĂ de gradul zero. Breaking news mondial

RUSIA ŞI-A TRIMIS AVIOANELE de luptă! Ucraina, SUA şi NATO, ÎN ALERTĂ de gradul zero. Breaking news mondial

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina cresc de pe o zi pe alta. Sâmbătă, mai mult de 10 avioane de luptă SU-27 şi SU-30 pe care Rusia le utilizează în scopul de a-şi consolida forţele aeriene, pe fondul tensiunilor sporite cu Ucraina, au aterizat în Crimeea, relatează Reuters.

Conform relatării unui martor, aeronavele au aterizat la baza aeriană Belbek din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014, după ce preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, cu sprijinul Moscovei, a părăsit Kievul după ciocniri stradale şi proteste violente.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că Ucraina pregătea „o provocare” în apropiere de Crimeea înainte de sfârşitul anului, scrie MEDIAFAX.

În ultima lună, tensiunile dintre Moscova şi Kiev s-au accentuat după ce Rusia a capturat trei nave militare ucrainene şi echipajele, într-un incident în care Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc.