Evenimentul Zilei > International > Rusia amenință după decizia Germaniei de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina: „Va duce conflictul la un nou nivel”
Rusia amenință după decizia Germaniei de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina: „Va duce conflictul la un nou nivel”

Rusia amenință după decizia Germaniei de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina: „Va duce conflictul la un nou nivel”

Ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Netschajev, a condamnat vehement, miercuri, decizia „extrem de periculoasă” a Guvernului Olaf Scholz privind livrarea de tancuri ultramoderne Ucrainei.

Ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Netschajev, a condamnat decizia Guvernului Olaf Scholz privind livrarea de tancuri Leopard 2, afirmând că acțiunea demonstrează că Occidentul nu vrea o soluţie diplomatică în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Acuzaţii grave aduse Germaniei şi aliaților: Se depun eforturi spre o escaladare de durată a conflictului

„Este o decizie extrem de periculoasă, care va duce conflictul la un nou nivel al confruntărilor militare”, a declarat ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Netschajev.

Şi continuă: „Această acţiune ne convinge încă o dată că Germania şi aliaţi săi apropiaţi nu vor o soluţie diplomatică la criza din Ucraina şi depun eforturi spre o escaladare de durată a conflictului.

Cu permisiunea Guvernului german, tancurile germane vor fi trimise din nou pe «frontul de est», ceea ce va conduce inevitabil la moartea unor militari ruşi şi a unor civili”, a adăugat ambasadorul Rusiei, acuzând Berlinul că nu remediază responsabilitatea istorică pentru fostele crime naziste din al II-lea Război Mondial.

În Ucraina vor ajunge două batalioane de tancuri Leopard 2, adică în total 80 de vehicule blindate

„Această decizie generează efecte ireparabile în relaţiile bilaterale, care oricum sunt într-o stare deplorabilă”, a atras atenţia diplomatul rus.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a confirmat miercuri decizia de a furniza Ucrainei tancuri Leopard, dar a reafirmat că, deşi va continua să ofere asistenţă militară Ucrainei, nu vrea ajungerea la un război între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică.

„Am luat toate deciziile prin cooperare strânsă cu aliaţii noştri. Vom continua în acelaşi mod. Germania va continua să ofere sprijin Ucrainei, dar va încerca să evite o escaladare spre un conflict militar între Rusia şi NATO”, a subliniat Olaf Scholz.

Der Spiegel mai afirmă că Germania şi alte naţiuni europene analizează posibilitatea de a furniza în total Ucrainei două batalioane de tancuri Leopard 2, adică în total 80 de vehicule blindate.

Germania va furniza cel puţin 14 tancuri Leopard 2 şi va autoriza transferul de vehicule blindate de fabricaţie germană de către alte state europene. Statele Unite ar urma să furnizeze încă 40 de tancuri, inclusiv de tip M1 Abrams, potrivit aranjamentului cu Germania, informează Mediafax.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: