”Prin luarea acestei măsuri, UE a făcut practic o alegere împotriva procesului de soluționare pașnică a crizei din Ucraina', a anunțat într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, subliniind că ”toate forțele responsabile din Europa” ar trebui să acționeze în vederea aplanării conflictului din Ucraina.

În același timp, ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, a calificat aceste noi sancțiuni ale Bruxellesului drept 'un semnal foarte negativ”, atenționând că Moscova va lua contramăsuri.

”Aceste sancțiuni nu doar că nu au niciun sens politic sau economic, ci mai și contrazic orice logică elementară”, a declarat Cijov, amintind că ”un acord de încetare a focului este în vigoare în estul Ucrainei”. ”Chiar dacă se înregistrează unele încălcări ale acestui acord, el funcționează. O dezescaladare a conflictului, la care UE a făcut apel în repetate rânduri, este evidentă”, a spus Cijov, citat de Interfax.

”Nu ne așteptăm la nimic bun (de pe urma acestor sancțiuni) și cred că nici UE nu ar trebui să se aștepte la nimic bun din partea noastră”, a mai spus Cijov, potrivit Agerpres.


Sancţiunile împotriva Rusiei vor fi aplicate începând de VINERI. Statele membre UE au ajuns la un acord. Vezi reacţia DURĂ a Rusiei