„Unitățile de rachete au practicat eliminarea grupurilor subversive ale unui inamic potențial, depășind terenuri contaminate, diverse blocaje rutiere și alte obstacole. Echipajele de rachete ale Flotei Baltice au îndeplinit o gamă largă de misiuni, inclusiv desfășurarea pe teren în secret a sistemelor de rachete tactice Iskander”, susține Biroul de Presă într-o declarație publică.
Desfășurarea personalului care operează rachetele a fost realizată cu sprijinul elicopterelor de atac Mi-24 și a avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM alocate aviației navale din cadrul Flotei Baltice, care au efectuat exerciții de recunoaștere aeriană și au combătut o serie de atacuri aeriene ale unui inamic potențial. În general, exercițiile au implicat aproximativ 100 de membri ai personalului și 20 de echipamente militare, se arată în comunicat.
„În plus, personalul a exersat îndeplinirea procedurilor în limitele de timp necesare pentru a încărca lansatoarele și a efectua așa-numitele lansări electronice, precum și măsuri pentru camuflarea tactică, inclusiv, protecție chimică, biologică și contra radiațiilor”, susține Flota Baltică.
9K720 Iskander reprezintă un sistem mobil de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune produs și desfășurat de către Federația Rusă. Iskander are mai multe focoase convenționale, inclusiv un focos cu muniții de tip cluster, un focos cu combustibil care explodează în aer, un focos cu fragmentare și explozibili de mare putere, un penetrator de pământ pentru distrugerea buncărelor și un dispozitiv cu impulsuri electromagnetice pentru misiuni anti-radar. Racheta poate transporta și focoase nucleare.