Evenimentul Zilei > International > Rusia a decis să hrănească armata lui Maduro
Rusia a decis să hrănească armata lui Maduro

Rusia a decis să hrănească armata lui Maduro

După ce a furnizat regimului Maduro echipament militar și un contingent de sute de soldați, Rusia a început să trimită alimente pentru soldații armatei venezuelene, aceasta fiind singura soluție pentru ca Nicolas Maduro să rămână la putere.

Un înalt reprezentant al Ministerului rus al Apărării a informat agenția de știri TASS că forțele armate venezuelene vor primi peste 16.000 de rații de teren din Rusia.
Rosoboronexport, agenția de export din cadrul Ministerului rus al Apărării, a dat publicității o serie de informații despre achiziționarea de rații speciale care urmează să fie trimise în Venezuela. Prețul inițial al contractului este de 14,38 milioane de ruble (aproximativ 223.000 de dolari).
"Livrarea va fi făcută armatei venezuelene", a menționat o sursă care a dorit să-și păstreze anonimatul.
Cerințele postate de Rosoboronexport pe site-ul de achiziții publice prevede că expedierea va fi efectuată ca "asistență umanitară pentru guvernul Republicii Bolivariene a Venezuelei". Rațiile de teren vor fi trimise unui client în Puerto Cabello.
Rusia ar putea să-și extindă în curând prezența militară în Venezuela, a declarat Ministrul Adjunct de Externe al Venezuelei, Ivan Gil, în aprilie, după o vizită pe care a efectuat-o la Moscova.
În plus față de contingentul de 100 de soldați ruși care au fost desfășurați la Caracas la sfârșitul lunii martie, "vor veni probabil noi misiuni", a declarat domnul Gil.
Diplomatul venezuelean a explicat că nu a fost stabilită o anumită durată pentru șederea contingentului în țară. "Grupul specialiștilor militari este aici ca urmare a acordurilor și contractelor noastre de cooperare militară și tehnologică, așa cum am menționat deja. Aceștia vor fi aici atât timp cât va fi necesar", a explicat domnul Gil.
Ministrul Adjunct a observat că relațiile dintre Venezuela și Rusia sunt "extrem de intense" în prezent. În următoarele câteva luni, autoritățile de la Caracas vor trimite la Moscova delegații conduse de miniștrii Petrolului, al Apărării și al Economiei, existând așteptări cu privire la "vizite la nivel înalt" din partea Rusiei.