Evenimentul Zilei > International > Ce le cer oficialii RUȘI piloților, după ce un avion DE LUPTĂ a fost DOBORÂT în Siria
Ce le cer oficialii RUȘI piloților, după ce un avion DE LUPTĂ a fost DOBORÂT în Siria

Ce le cer oficialii RUȘI piloților, după ce un avion DE LUPTĂ a fost DOBORÂT în Siria

Rusia a ordonat avioanelor sale de luptă din Siria să zboare la o altitudine mai mare, pentru a nu fi doborâte de rachetele antiaeriene, după ce unul dintre aparatele sale a fost distrus, sâmbătă.

Schimbarea de politică a venit după ce rebelii sirieni au doborât un avion rusesc SU-25, sâmbătă, în provincia Idlib, pilotul fiind ucis la sol, după ce s-a catapultat din aparat, scrie cotidianul Izvestia, citat de Reuters.

Izvestia citează Ministerul rus al Apărării, care spune că a fost luată o decizie în acest sens ca astfel de avioane să zboare de acum înainte mai sus de 5.000 de metri, pentru a fi în siguranță.

O astfel de politică a mai fost în vigoare, dar avioanele de tip SU-25 au început, dintr-un motiv oarecare să zboare la altitudini mai joase, în ultimele zile.

Presa rusă a scris că pilotul doborât sâmbătă a fost maiorul Roman Filipov ți că este considerat un erou, urmând să fie decorat post mortem.

Aceeași sursă menționează că rebelii au deschis focul asupra lui, după ce el s-a parașutat, și după ce a ajuns jos a tras cu pistolul asupra sirienilor, înainte de a fi ucis.

Forțe speciale siriene și rusești operează în zonă și încearcă să-i recupereze cadavrul, împreună cu fragmente din proiectilele care au distrus aparatul, pentru a descoperi cine îi înarmează pe rebeli.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.