Rugăciunea care se spune la Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Tradiţii şi superstiţii

Rugăciunea care se spune la Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Tradiţii şi superstiţii Sursa foto: Arhiva EVZ

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie, este trecută în calendarul creștin ortodox ca mare sărbătoare însemnată în cruce roșie, în plin post al Crăciunului. Creștinii o prăznuiesc pe Sfânta Fecioara Maria cea Milostivă, care face minuni pentru cei aflați în nevoie.

În această zi, este bine să dai de pomană o lumânare albă. Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este prima mare sărbătoare din postul Crăciunului şi este prima zi din post în care credincioşii au dezlegare la peşte.

Sunt  o serie de tradiţii şi superstiţii care, dacă sunt respectate, există credinţa că atrag norocul, sporul și sănătatea credincioșilor

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului vorbește despre momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de 3 ani, a fost adusă de părinţii săi, Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim, unde a vietuit timp de 12 ani .

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce nu este bine să faci în această zi

Există credinţa că, în această zi, cerurile se deschid, iar oamenii pot înțelege graiul animalelor. Este momentul în care credincioșii se roagă pentru împlinirea celor mai arzătoare dorințe.