Fecioara Maria, considerată o mamă surogat de un deputat USR! Postarea care a stârnit furia românilor

Fecioara Maria, considerată o mamă surogat de un deputat USR! Postarea care a stârnit furia românilor

Ziua de Crăciun este una din cele mai mari sărbători creștine. Dar nu numai. Este ziua pe care toți românii o sărbătoresc, credincioși sau nu. Indiferent de modul în care se manifestă în plan religios, toți știu povestea Nașterii Domnului. Până acum nimeni nu s-a gândit că Fecioara Maria este o mamă surogat. Că Iosif, tatăl lui Iisus este un bătrânel care și-a luat o adolescentă. Un concept de care ideologii atei ar fi mândri.

O postare ușor ciudată a unui deputat USR a stârnit furia românilor. Deputatul Iulian Bulai folosește ziua de Crăciun și nașterea lui Iisus Hristos pentru a aduce în atenție problema copiilor abandonați. Numai că modul în care a făcut-o a stârnit furia multor comentatori. Fecioara Maria este considerată mamă-surogat, tatăl lui Iisus - un om trecut de prima tinerețe care a luat o adolescentă, iar miracolul nașterii este trecut printr-un registru fiziologic pe care să-l înțeleagă orice ateu.

Culmea este că Iulian Bulai se consideră credincios. Un catolic, poate mai puțin practicant, mai senzaționalist, dar care în ziua de Crăciun a decis să-și exprime punctul de vedere asupra Nașterii Domnului. Postarea este din data de 25 decembrie, ora 14.39, cred că imediat după masa de Crăciun.

"Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul".

Iată câteva comentarii:

Ionas Vladimir In calitate de catolic pot intelege de unde va vin astfel de idei. Din pacate nu ati inteles nimic din ceea ce ati citit și din predici. De mic, citind și ascultând cu mare atentie predicile multor preoți catolici, mi-am facut multe povești în propria imaginatie. Dar tot de atunci mi-am dat seama ca și cărțile și predicile, in general cultura, vor reprezenta ceva foarte periculos pentru prosti și ticăloși. Astăzi am văzut postarea dvs. Marilena Constantinescu Doamne ferește! Așa inepții nu am auzit in viață mea!!!! Unor oameni de genul asta trebuie sa le uram: însănătoșire grabnica! Sa uitam asta....Crăciun cu sănătate su liniște sufleteasca va doresc! Robert Nicolae Turcescu Amice, esti idiot. Nicoara Ionut Iulian Bulai nu te mai chinuii sa explici ceva unora care nu au inteles nimic din povestea sfanta! Nu oferii perle la porci! Ei se cred inca in basme si asteapta minuni! Nu or sa inteleaga never ca fiecare din noi suntem fiii Domnului si putem face minuni! Astia sunt majoritatea aia cu "da-mi Doamne" , morti vii si orbi vazatori! Sarbatori fericite! Gina Artenie Ce pretenții să ai de la usr, atata timp cat un deputat o numeste pe Maica Domnului "mama surogat"? Nu sunt fanatica ortodoxa, dar suna foarte urat...Sa va fie rusine! Sa le spuneti si batranelor din comuna din care veniti din judetul Neamt ca Fecioara Maria a fost "mamă surogat". Cu aceste cuvinte m-ati determinat sa nu va mai urmaresc. La urma urmei, nu sunteti decat un alt politician surogat. Georgiana Marian Mihai Alegerea acestei comparații "este nefericită", iar dl deputat nu are dreptul să se folosească de "aceasta minune dumnezeiască" pe care cu siguranță nu o înțelege, iar dacă dorea să facă o referire la situația copiiilor din Romania, putea găsi o altă abordare, dar știm că numai astfel ieșim din anonimat, prin senzațional. Concluzia? O postare senzaționalistă, menită să stârnească controverse. Unii au calificat-o ca fiind idioțenie, alții ca troțkism. Eu aș spune că este un exemplu clasic de ceea ce înseamnă progresismul în politică. Sau o reinterpretare a lui Marx cu al său citat celebru - „Religia este opium pentru popoare”. Poate că la USR iar s-au încurcat pastilele albastre cu cele roșii.