Prin intermediul acestora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta).

Până ieri, controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 72 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control, prin intermediul personalului cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile aparținând IGPR,  ISCTR și prin intermediul personalului CNADNR în punctele de trecere a frontierelor.

„Menționăm că aceste puncte noi puse în funcțiune astăzi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto”, scrie în comunicatul CNADNR. 

La adresa de internet www.cnadnr.ro, secțiunea Verificare Rovinietă, se pot verifica și descarca în format .pdf informații privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) și codul de siguranță.

Site-ul se poate utiliza pentru rovinietele aflate în perioada de valabilitate și nu pentru roviniete a căror valabilitate a expirat.