După ce, la Guvern, Gabriel Oprea a fost numit premier interimar, la șefia Partidului Social Democrat, Victor Ponta a numit-o președinte interimar pe ministrul Muncii Rovana Plumb. „Rovana Plumb este președintele Consiliului Naţional și Victor Ponta, fiind plecat, a și emis o decizie în sensul ăsta, ca doamna Plumb să exercite atribuțiile de președinte pe același model, exact până în momentul în care se întoarce în țară”, a declarat coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea.

Rovana Plumb ocupă a doua funcţie în partid, fiind președintele Consiliului Naţional al partidului, după ce Liviu Dragnea a demisionat din funcţia de președinte executiv, iar aceasta a rămas vacantă.

Tensiuni

Evenimentele din ultima perioadă au produs tensiuni mari în PSD. Dacă unii lideri ar vrea ca Ponta să demisioneze de la șefia Executivului și din funcţia de președinte al PSD pentru a „nu avea efecte negative pe termen lung asupra PSD”, alții nu văd acest lucru cu ochi buni dintr-un singur motiv: nu au cu cine să îl înlocuiască pe Victor Ponta, potrivit unor surse din PSD.