Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluirile actriței Rose McGowan, în noua sa carte: „Viața mea a fost un coșmar și înainte să-l întâlnesc pe Harvey Weinstein”
Dezvăluirile actriței Rose McGowan, în noua sa carte: „Viața mea a fost un coșmar și înainte să-l întâlnesc pe Harvey Weinstein”

Dezvăluirile actriței Rose McGowan, în noua sa carte: „Viața mea a fost un coșmar și înainte să-l întâlnesc pe Harvey Weinstein”

Crescută într-un cult, forțată să trăiască cu un bărbat de 20 de ani la vârsta de 15 ani, de către propria ei mamă, apoi violată de Harvey Weinstein: Rose McGowan dezvăuie abuzurile din viața ei, într-o nouă carte

Rose McGowan dă detalii despre agresiunea producătorului de la Hollywood Harvey Weinstein, la Festivalul de Film de la Sundance, în noua sa carte de memorii „Brave”. McGowan scrie că în timpul unui mic dejun în care s-a întâlnit cu Weinstein ea i-a cerut să urce în apartamentul său, unde a forțat-o să facă sex oral și s-a masturbat.

Actrița a mai dezvăluit, în carte, că a fost crescută în cultul poligam Copiii lui Dumnezeu, iar după ce a fugit de acolo a petrecut mai mulți ani „pendulând” de la mam, la tată.

Când s-a mutat împreună cu mama la Los Angeles, mama ei a obligat-o să trăiască, la doar 15 ani, cu prietenul ei de 20 de ani, William, care a devenit violent și a făcut-o, din nou, să fugă de acasă.

Cartea de memorii a lui Rose McGowan „Brave” (Curajoasă – n.r.) vorbește despre o viață plină de abuzuri.

Înainte de a-l cunoaște pe Harvey Weinstein, Rose a avut o viață de coșmar, un tată violent și o mamă abuzivă, care a obligat-o să trăiască cu un bărbat.

Conform cărții despre care scrie Daily Mail, care citează New York Times, familia lui Rose a fugit din cultul poligam atunci când liderii acestuia au început să încurajeze relațiile sexuale cu copiii.

Dar după ce au evadat de acolo, tânăra, pe atunci doar un copil, a pendulat ăntre tatăl și mama sa, care avea un iubit vicios care, spune McGowan, a fost ulterior inculpat pentru abuz sexual al propriei fiice. Apoi, Rose și mama sa s-au mutat în Los Angeles, unde, spune ea, mama ei a cunoscut un mitoman și s-au mutat împreună.

Înainte de a se muta, mama lui Rose i-a cerut prietenului fetei, un bărbat de 20 de ani, să aibă grijă de fiica ei. Astfel că adolescenta a fost forțată să se mute cu prietenul ei, William, care foarte curând a devenit violent și abuziv.

Potrivit cărții, William a strangulat-o o dată și a târât-o pe jos, de guler, ceea ce a făcut-o să-și piardă două unghii de la picioare. A reușit, în cele din urmă, să scape, fugind cu mașina lui, un Ford Explorer.

„Am falsificat semnătura lui pe actele mașinii și am vândut-o pentru o mașină sport, am plecat și nu am mai privit înapoi”, a scris ea. „A fost sfârșitul relației mele cu William. M-am simțit puțin vinovată, dar unghiile lipsă de la picioare mi-au amintit că nu ar trebui să-mi pară prea rău”, a adăugat ea.

La scurt timp după asta, Mc Gowan a început să se întâlnească cu patronul unui club, pe nume Brett Cantor, care a fost înjunghiat și a murit. Crima este încă un caz nerezolvat, „dar am încercat ani întregi să îndrept asta”, scrie autoarea.

În fine, autoarea cărții vorbșete și despre ceea ce s-a întâmplat între ea și Weinstein, în 1997, la Festivalul de Film de la Sundance.

Ea scrie că a avut o întâlnire cu Weinstein, la micul dejun, dar când a ajuns acolo a aflat că întrevederea s-a mutat în apartamentul său de la hotel. Când a ajuns în apartament, ea susține că producătorul i-a smuls hainele de pe ea, a obligat-o să stea în jacuzzi în camera sa și i-a făcut sex oral, în timp ce se masturba.

„Dl. Weinstein neagă acuzațiile lui McGowan legate de actul sexual non-consensual”, precizează o declarație din partea lui Weinstein. Ea susține că niciodată nu au existat acte de rzăbunare împotriva vreunei femei care i-a refuzat avansurile.

La scurt timp după acest atac, Mc Gowan a primit 100.000 de dolari, în urma unei înțelegeri cu producătorul căzut acum în dizgrație.