Ronny Levy s-a săturat de Unirea lui Bucşaru

Ronny Levy s-a săturat de Unirea lui Bucşaru

Antrenorul israelian al ialomiţenilor a demisionat de la Urziceni, dar va părăsi echipa abia după "dubla" cu Hajduk Split, din Liga Europa.

Minunea de la Urziceni este pe cale să se risipească la fel de iute cum a apărut. Cu o situaţie financiară dezastruoasă (jucători sunt neplătiţi de luni de zile), Unirea, echipa care în trei ani şi jumătate a ajuns din eşalonul secund în Liga Campionilor riscă chiar să nu încheie acest sezon.

"Nu îi mai pot motiva pe jucători"

Antrenorul Ronny Levy va părăsi gruparea ialomiţeană după "dubla" cu Hajduk Split, din play-offul Ligii Europa. Rămas fără sprijinul managerului general Mihai Stoica, cel care s-a certat cu patronul Dumitru Bucşaru şi a părăsit corabia, tehnicianul israelian a ajuns cu nervii la pământ şi a decis să spună adio Unirii.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Renunţ, pentru că nu-i mai pot motiva pe jucători", a spus antrenorul presei din ţara lui natală. După meciul pierdut în campionat cu Universitatea Cluj (scor 0-1), Levy a afirmat că e resemnat şi că echipa nu are nicio şansă în meciurile cu Hajduk. Israelianul a ajuns totuşi la o înţelegere cu Bucşaru, pentru a pregăti echipa şi la meciurile cu Hajduk, dar şi la cel de campionat cu FC Braşov.

Unirea va disputa mâineseară, la Split, prima manşă a "dublei" cu Hajduk, iar astăzi, pe aeroport, înaintea plecării, Levy va susţine o conferinţă de presă. Luni, 23 august, ialomiţenii se vor deplasa la Braşov, pentru partida de campionat cu "stegarii", apoi, săptămâna viitoare, pe 26 august, va avea loc returul cu Hajduk. După acel joc, Levy îşi va face bagajele şi se va întoarce în Israel.

"Jucătorii sunt debusolaţi"

Ronny a fost numit antrenorul Unirii anul trecut, pe 31 decembrie, înlocuindu-l pe Dan Petrescu. A reuşit să termine campionatul trecut pe locul al doilea şi a calificat echipa în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde ialomiţenii au fost eliminaţi de Zenit. Faptul că s-a ratat calificarea în grupele Ligii şi s-a ratat o sursă importantă de bani a dus la începerea dezastrului. Situaţia a dus la plecările oficialilor Meme Stoica (manager general) şi Narcis Răducan (director sportiv).

În acest moment, jucătorii sunt cu gândul la viitoarele destinaţii. "Nu ştiu nimic, nu ne-a anunţat nimeni nimic. Pregătim meciul de la Split şi vom vedea apoi ce facem", ne-a declarat ieri mijlocaşul Sorin Frunză.

GURĂ DE OXIGEN

Giedrius Arlauskis, salvarea ialomiţenilor

Pentru că nu mai poate finanţa echipa, care se află sub linia de plutire, patronul Dumitru Bucşaru încearcă doar să mai salveze ceea ce se mai poate salva. El vrea să-l vândă urgent în Rusia pe portarul Arlauskis, contra sumei de două milioane de euro.

O parte din aceşti bani va fi folosită pentru achitarea restanţelor către jucători, pentru ca aceştia să nu devină liberi de contract şi să plece fără ca patronul să mai încaseze ceva. Dacă aspectul financiar nu se remediază urgent, există chiar riscul ca echipa să se retragă din Liga I.