Evenimentul Zilei > Actualitate > Romii din România şi Bulgaria AU CUCERIT FRANŢA. Cartierul din carton din CENTRUL PARISULUI este doar unul dintre cazurile care AU ÎNGROZIT FRANCEZII
Romii din România şi Bulgaria AU CUCERIT FRANŢA. Cartierul din carton din CENTRUL PARISULUI este doar unul dintre cazurile care AU ÎNGROZIT FRANCEZII

Romii din România şi Bulgaria AU CUCERIT FRANŢA. Cartierul din carton din CENTRUL PARISULUI este doar unul dintre cazurile care AU ÎNGROZIT FRANCEZII

O imagine din lumea a treia domină una dintre cele mai frumoase capitale ale lumii. Parisul a ajuns să fie gazda unor locuinţe improvizate costruite din resturi, celofan şi carton.

Arhitecţii de conjunctură provin din rândul comunităţilor de romi din România şi Bulgaria, conform dailymail.co.uk. O linie de cale ferată dezafectată reprezintă terenul ales pentru construcţiile ilegale.

Problema romilor a cauzat multe probleme autorităţilor din Paris, mai ales în ultimii 10 ani. Mai mulţi politicieni, printre care şi prim-ministrul Manuel Valls au precizat că romii nu se pot integra rigorilor Franţei.

În acest context, distrugerea şi evacuarea taberelor de romi sunt la ordinea zilei, la fel cum este şi deportarea acestora în ţările de provenienţă. Mai multe organizaţii, printre care şi Amnesty International, au protestat faţă de aceste măsuri.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.