Romi, arestaţi în Italia pentru afaceri cu copii

Romi, arestaţi în Italia pentru afaceri cu copii

Două cupluri de romi din România au fost arestate la Milano, fiind implicate în vânzarea, respectiv cumpărarea unui nou-născut, pentru suma de 500 de euro, anunţă ANSA.

Mama naturală a copilului, Narcisa Nicolae, în vârstă de 20 de ani, locuia, la momentul comiterii infracţiunii, într-o tabără de romi din Bovisasca şi se ocupa cu prostituţia. În 2006 fusese expulzată, deoarece stătea ilegal, dar a reuşit să se întoarcă la Milano, mutându-se din tabăra Bovisasca la cea din Bisceglie.

Vărul ei, Leonard Nicolae, zis "Darius", în vârstă de 25 de ani, cu antecedente penale, a avut, potrivit actului de acuzare, rol de intermediar în vânzarea, respectiv cumpărarea copilului. Micuţul fusese cumpărat de un alt cuplu de romi, din regiunea Pavia: Ion Lucan, 33 de ani, muncitor, fără antecedente, şi Mariana Lucan Bradu, 38, şi ea fără antecedente. Cuplul nu are alţi copii, iar pentru 500 de euro şi-a asigurat copilul care a fost înregistrat la starea civilă a primăriei din Milano cu numele de Lucan.

Ancheta poliţiei, care a dus la descoperirea şi arestarea celor două cupluri, s-a desfăşurat în cadrul operaţiunii "Stabor", demarată în noiembrie anul trecut, legată de exploatarea minorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei patru sunt acuzaţi de infracţiunea de modificare frauduloasă a stării civile a nou-născutului, infracţiune ce prevede pedeapsa cu până la 15 ani de închisoare.

(10:00)