Românii și paranormalul! Fantomele Bucureștiului, încă prezente! Am vizitat casele bântuite de demoni și fantome

Românii și paranormalul! Fantomele Bucureștiului, încă prezente! Am vizitat casele bântuite de demoni și fantome

Intrată deja în folclor, legătura românilor cu paranormalul ne-a făcut celebri și peste granițe.Cel mai cunoscut vampir din literatura universală, Dracula, este deja un simbol național. În timp ce o zicală veche spune că de la fantezie la realitate este doar un pas, bucureștenii jură că aparițiile misterioase sunt cât se poate de reale și din ce în ce mai frecvente

Poate nu întâmplător, cu o zi înainte de Ziua Națională, românii au o tradiție moștenită de la daci: de Sfântul Andrei ținem piept celei mai înfricoșătoare nopți din an, noaptea strigoilor. În noaptea de 30 noiembrie se zice că toate animalele vorbesc, iar cine le ascultă moare. Tot tradiția ne avertizează că la miezul nopții se deschid cerurile.

FOTO; Pe strada Praporgescu se găseşte ,,Casa Diavolului” FOTO: METROPOTAM.RO

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri noapte, alături de un grup de curajoși, am vizitat cele mai periculoase locuri din București.

Fantoma lui Mircea Eliade stă în Casa Sângelui Negru

Primul loc pe care am ales să-l înfruntăm este fosta casă a scriitorului Mircea Eliade.Pe strada Mântuleasa, numărul 33, în fiecare noapte curioșii vin să experimenteze pe propria piele senzațiile stranii din jurul casei vechi. Vecinii sunt obișnuiți atât cu oamenii, cât și cu fenomenele ciudate, care dau fiori pe șira spinării și celor mai curajoși dintre noi.Din 1948 această casă nu a mai fost locuită și a fost numită „Casa sângelui negru”.

FOTO;Aşa arată ferestrele de la „Casa Sângelui Negru” FOTO: ENACHE RĂZVAN

Ora 00.00 În toiul nopții, în mod straniu, unele geamuri stau deschise.Altele sunt sparte.Dacă te apropii și te uiți prin ele, în casa părăsită zărești păpuși vechi căzute pe podea.

Dimineața, vecinii zăresc pete de sânge

Există două povești despre acest loc. Prima spune că fantoma lui Eliade nu a părăsit niciodată casa, cea de a doua spune că tocmai casa bântuită l-a inspirat pe acesta să scrie nuvelele sale fantastice. Circulă vorba că de la poarta de la intrare se aude un susur dubios, iar în unele dimineți rămân pete întunecate, ca de sânge, în locul de unde provine sunetul.

În fiecare noapte, lângă casa veche stă de veghe paznicul unei firme din apropriere. Acesta este convins că, pe vremuri, casa era de fapt un restaurant, în care Eliade scria nuvele. Confirmă că a auzit despre fantoma din casă, numită „Bocănitoarea”, care a fost o prostituată, ucisă acolo în secolul 19, dar preferă să se țină departe de povești.

Casa bântuită, locuită abuziv de un bătrân

Tot paznicul de lângă ,,Casa Sângelui Negru” ne dezvăluie că acum ar locui, fără forme legale, un bătrân singuratic și o fată singură. Bătrânul nu iese din casă noaptea, indiferent de câtă agitație ar fi în jurul locuinței. Ziua, vecinii îi mai aduc de mâncare. Vechea casă, care stârnește atât de multă agitație, ar fi în proprietatea unei femei care este plecată în Anglia.

Diavolul locuiește pe strada Praporgescu și într-o biserică părăsită

Un alt loc plin de încărcătură spirituală se găsește pe strada General David Praporgescu. O casă înghițită de iederă ar ține captive sufletele a trei femei care au murit violent, în perioada interbelică, în imobil. Popular, este numită Casa Diavolului.

Este scufundată în întuneric, iar pisicile îi dau târcoale

Ora 1.47. După vizita de pe Mântuleasa, ne-am îndreptat spre Universitate, o zonă centrală a Bucureștiului. În capătul străzii Praporgescu se află un restaurant din care răsună muzica, iar lângă casă descoperim o mașină parcată, în care stă un om și privește fascinat casa.

Ferestrele casei de aici sunt acoperite de cearceafuri cândva albe, acum pline de praf. Puține sunt informațiile la care poți să ai acces. Singura legătură cu interiorul a fost un zgomot puternic care s-a auzit din casă. Cei din jur spun că mobila veche din imobil ar mai ceda din când în când. Nimeni nu știe dacă cineva se încumetă să stea în Casa Diavolului.

Parcul Operei și aleile din jurul Facultății de Drept

Palatul Facultății de Drept din București stârnește și el controverse. Se spune că sufletul juristului Bazilescu bântuie, în noapte, fie aleile din jurul facultății, fie Teatrul de vară din parcul care îi poartă numele, aflat în Bucureștii Noi.

FOTO: Slujba de alungare a ,,duhurilor rele” oficiată de preoţi, la Capela Sf. Elisabeta FOTO: SFELISABETA.VIPNET.RO

Ora 2.30 În curtea imensă de la Drept funcționează un cămin, o cantină, dar și facultatea. Curtea nu este luminată, iar din când în când zărești șobolani care noaptea au mai mult curaj să iasă ,,în lume”.

Legenda spune că juristul Bazilescu, un mare filantrop, nu și-ar fi găsit liniștea pe lumea cealaltă. Atât în facultate, cât și dintre coloanele amfiteatrului de vară, oamenii reclamă că aud o tuse seacă și ar simți o teamă nejustificată.

Capela Sf. Elisabeta, ocupată de sataniști. Preoții au făcut slujbe!

Capela Sf. Elisabeta, mistuită de un incediu în 2003, este un fost orfelinat de fete construit de doctorul Carol Davila în anul 1862. Astăzi, se găsește pe Șos. Panduri nr. 90-92, iar mai marii bisericii s-au deplasat în acest loc să facă slujbe de ,,alungare a spiritelor rele”, după cum se precizează pe site-ul lăcașului de cult.

Ora 3.00 În jurul capelei este liniște.

Legendele despre acest loc spun că sataniștii preferau să aducă jertfe diavolului în această Capelă, iar paznicii nu-i puteau opri, fiind paralizați de frică.

Chiar și acum, după reconstrucție, noaptea din capelă continuă să se audă țipetele puternice ale unor fetițe. Sunetele îngrozesc pe oricine ar îndrăzni să se apropie de acest loc.