Evenimentul ZileiActualitateRomânii și-au ales preferații. Nume-surpriză în fruntea listei

Românii și-au ales preferații. Nume-surpriză în fruntea listei

Românii și-au ales preferații. Nume-surpriză în fruntea listei
Românii și-au exprimat optițiunile în cadrul unui sondaj semnat de Avangarde. Cei mai mulți dintre românii care vor accepta să se vaccineze împotriva COVID-19, o vor face după ce se vor asigura că cei care s-au vaccinat nu au pățit nimic, arată o cercetare sociologică.

O cercetare sociologică realizată de Avangarde cu privire la percepția populației asupra pandemiei de COVID-19 arată că 36% dintre români intenționează să se vaccineze după ce se vor asigura că vacinul este sigur. Un procent de 30% dintre cei intervievați au declarat că se vor accepta să se vaccineze imediat ce vaccinul va fi disponibil pe piața din România, în prima parte a anului viitor.

Alți 25% dintre cei care au participat la cercetare au declarat că nu doresc să se vaccineze, în vreme ce alți 9% nu pot aprecia dacă vaccinul va fi bun sau rău și nu au luat nici o hotărâre. Alți 1% nu au nici o idee în legătură cu acest subiect ori au refuzat să răspundă.

Din cei 25% care sunt categorici împotriva vaccinării împotriva noului coronavirus, cei mai mulți și-au justificat refuzul prin lipsa de încredere în eficiența acestuia – 72%. Alți 24% spun că nu vor accepta vaccinul din principiu pentru că nu sunt de acord cu vaccinarea.

Împărțiți în funcție de gen, studii și de categoriile sociale din care provin, cei 25% se impart în: 52% femei și 48% bărbați; 40% cu liceu, 36% sub liceu și 24% cu studii universitare; 42% angajați, 36% șomeri, 16% pensionari și 6% din alte categorii.

Despre existența virusului

Conform analizei Avangarde, cei mai mulți dintre români sunt convinși că noul coronavirus există, în vreme ce 12% sunt de părere că este o invenție, iar alți 12% refuză să răspundă.

Pe de altă parte, cei mai mulți dintre români se tem mai mult că ar putea contacta o infecție cu noul coronavirus – 65% – decât că și-ar putea pierde locul de muncă, în contextul unei viitoare crize economice – 30%.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: