Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii se întorc în valuri acasă! Polițiștii de frontieră au statistici amețitoare
Românii se întorc în valuri acasă! Polițiștii de frontieră au statistici amețitoare

Românii se întorc în valuri acasă! Polițiștii de frontieră au statistici amețitoare

Doar în ziua de sâmbătă, 20 iunie 2020, un număr impresionant de cetățeni români au tranzitat punctele de trecere al frontierei cu țările vecine, dintre care cei mai mulți pe granița cu Ungaria.

Polițiștii de frontieră spun că cei mai mulți români au intrat și ieșit din România, prin punctele de pe frontiera de vest. Astfel, statistica arată că 62.700 de persoane s-au prezentat în cele 11 puncte de frontieră, cu intenția de a intra în România sau de a pleca spre țările Europei de Vest.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, la frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 62.700 de persoane şi 26.000 de mijloace de transport (6.900 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 37.900 de persoane cu 16.500 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 4.230 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I – 801 (din care 429 pe jos), P.T.F. Borş – 686, P.T.F. Nădlac II – 1.938, P.T.F. Petea – 569, P.T.F. Vărşand – 24 etc.

Politia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de asteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

La nivelul României, pentru data de 20 iunie 2020, statistica IGPFarată că aproximativ 95.700 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 38.500 mijloace de transport (dintre care 12.900 automarfare), s-au prezentat în punctele de frontieră. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 55.700 persoane cu 22.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 40.000 persoane cu 16.100 mijloace de transport.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, infracțiuni și contravenții

  • 40 fapte ilegale (20 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 42.300 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.600 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 30 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 12 cetăţeni români din diferite motive legale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: