Cei 63 de români au fost transportați cu un atocar de 55 de locuri, care urma să-i ducă din vama Nădlac către centrul de triere din Timișoara Ulterior, aceștia trebuiau duși la instituțiile de carantină din județele de domiciliu.

„Mie imi pare rău de ce s-a întâmplat. Transportul este contractat de DSP Arad. Nu am avut cunoștință până astăzi”, afirmă Gheorghe Stoian, prefectului județului Arad, responsabil pentru situațiile de urgență din județ.

Acesta mai puctează că atenția lui este mai mult concentrate asupra celora care intră în țară pe jos.  „Pe sensul de intrare intră peste 400 de persoane pe jos. Trebuie să ne înțelegeți și pe noi. Se mai defectează mijloacele de transport”, se scuză prefectul.

Horea Timiș, șeful DSP Arad, cel care a apelat la firma de transport privată fără să verifice condițiile de călătorie dă vina mai departe.

„Acele persoane intră cu foarte multe bagaje, lucru care produce o anumită situație acolo. Nu este primul caz, o să ne ocupăm. Au fost niște cazuri de persoane care au trecut frontiera pe jos. Vreau sa subliniez lucrurile bune. Este o situație pe care încercăm să o gestionăm cu resursele pe care le avem. Este o anchetă în desfășurare. Vom lua măsuri în funcție de aceasta.”, declară șeful DSP.

Muncitorii români nu mai au curaj să se întoarcă din cauza condițiilor de transport din România

„Am intrat în țară pe 2-3 mai. Uitându-mă la oamenii aceștia, mă simt sufocată și simt frică. Eram mai mulți decât în filmuletul publicat. Nimeni nu a vorbit cu noi, ne-au strigat pe o listă și ne-am urcat. Am stat grămadă unii peste alții. Mai întâi am ajuns în Hunedoara, apoi în Timiș înapoi. Am schimbat trei autocare ca să ajung la Herculane. Ultimul autobuz a fost defect, oprea din 10 în 10 minute.”, povestește Mihaela Dobre, o îngijitoare din Austria întoarsă acum câteva zile, scrie Antena3.