Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii nu mai pot zbura în aceste țări. Cursele au fost suspendate. Anunț de ultimă oră
Românii nu mai pot zbura în aceste țări. Cursele au fost suspendate. Anunț de ultimă oră

Românii nu mai pot zbura în aceste țări. Cursele au fost suspendate. Anunț de ultimă oră

Decizie de ultim moment luată de reprezentanții celei mai mari companii aeriene din țara noastră.

O companie aeriană a suspendat cursele în șapte țări, au anunțat oficialii operatorului de zbor. Este vorba despre TAROM, care până la data de 15 august anul curent nu va mai efectua zboruri în șapte țări: Egipt, Israel, Iordania, Republica Moldova, Serbia, Turcia şi Liban. Și asta ca urmare a restricțiilor de călătorie impuse de autorități.

În aceste condiții, biletele achiziționate deja vor putea fi reprogramate pentru alte date, anunță reprezentanții de la TAROM. „Biletele pot fi reprogramate pentru date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare sau pot fi rambursate. Modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor.”

De la aceste restricţii sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene, respectiv cele care transportă mărfuri (cursele cargo), cursele speciale de intervenţie solicitate de către autorităţi, cursele medicale, cursele care transportă personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură, dar şi zborurile de repatriere (chartere speciale).

Săptămâna trecută, cei de la TAROM au suspendat cursele din și spre Austria. „Menționăm faptul că de la aceste restricții sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri (curse cargo), bolnavii, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură și zborurile de repatriere (chartere speciale).

De asemenea, în perioada 16-31 iulie, compania Austrian Airlines a suspendat  zborurile pe ruta Sibiu-Viena-Sibiu, tot din cauz aproblemelor legate de pandemie. Pasagerii care au avut bilete achiziționate în acest interval au fost rugați să contacteze reprezentanții companiei aeriene pentru a rezolva situația.

TAROM este o companie ce îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Compania naţională operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.

TAROM deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 29 de aeronave, şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: