Românii își vor pierde casele! „Falimente, inflație galopantă, recesiune mai mare ca în 2009”

Românii își vor pierde casele! „Falimente, inflație galopantă, recesiune mai mare ca în 2009”

Vor fi români care își vor pierde casele dacă legea rectificării bugetare, care prevede majorarea pensiilor cu 40%, va intra în vigoare, prevestește ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, susține că agențiile de rating vor retrograda România la categoria nerecomandată investitorilor, junk, dacă pensiile vor fi majorate cu procentul propus de PSD, iar pe cale de consecință va urma un val de falimente în economia românească.

„Acolo nu se judecă în termeni de populism sau nu, ci în termeni matematici și economici. Ce înseamnă această retrogradare imediată? Înseamnă un risc de a nu mai putea finanța deficitul bugetar decât la costuri exorbitante și dobânzi din nou foarte mari pentru toți românii, pentru populație și pentru firme”, a declarat Florin Cîțu conform capital.ro.

Ministrul finanțelor publice a precizat că vor fi români care își vor pierde casele din cauza prăbușirii economiei. El a amintit că PSD a procedat acum la fel ca în urmă cu 11 ani, când a aruncat în criză România.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Va însemna falimente pe bandă rulanta, români care-și vor pierde casele luate pe credit, o inflație galopantă și o recesiune probabil mai mare decât cea din 2009. La fel a aruncat PSD țara în criză și în urmă cu 11 ani. Este un gest nu doar de un populism inconștient, este un gest absolut criminal”, a mai spus Florin Cîțu, conform sursei citate.

Ministrul Finanțelor Publice a continuat pe același ton, comparând votul din Parlament cu un act de război pus la cale de o grupare infracțională care pierde controlul. El a publicat un comentariu pe o rețea de socializare.

„Nu lăsăm PSD să arunce România în aer. Ceea ce a făcut PSD astăzi în Parlament este clar un act de agresiune la stabilitatea economică a României. Nu-i vom lasă să arunce ţara în aer. Este garanţia pe care o dăm tuturor românilor. Au aruncat ţara în criza din 2009 cu o acţiune similară. Nu-i vom lasă să facă la fel şi acum”, a scris ministrul Finanţelor pe o rețea de socializare.