Românii, în căutare de locuri de muncă fără stres, studii superioare și cu salarii atractive

Românii, în căutare de locuri de muncă fără stres, studii superioare și cu salarii atractive Locuri de muncă . Sursa foto: Dreamstime.com

Cererea românilor, în special a tinerilor, pentru locuri de muncă bine plătite, dar care nu necesită un nivel înalt de experiență, este în creștere constantă. O altă prioritate este găsirea unor poziții care să ofere o remunerație generoasă, dar să implice și un nivel redus de stres.

Deși pare ceva imposibil de găsit, tinerii nu se lasă descurajați și întreabă în stânga și dreapta despre diverse oportunități.

„Caut să mă reprofilez, deoarece nu mai fac față stresului de la actualul loc de muncă. Ce meserii aveți care sunt plătite decent (peste 3000 lei) și nu necesită studii superioare. De asemenea dacă puteți specifica programul și condițiile de lucru”, a scris un tânăr pe Reddit.

Locuri de muncă bine plătite și fără studii superioare

Utilizatorii online au raportat mai multe oportunități de angajare în domenii care nu cer neapărat studii superioare, oferind în schimb salarii consistente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tractorist. Serios”, a scris cineva.

„Confirm. Trebuie să ai competențe digitale bune și să cunoști cel puțin limba engleză, în afară de abilități tehnice”, a confirmat un altul.

Mai toate tractoarele au sistem de auto-ghidare (merge aproape singur, trebuie să-l asiști la capete de brazdă). Mai toate tractoarele/ semănătorile/ m.a-urile /m.e.t-urile au monitoare și multe sunt în engleză. Pe monitor îți apar parametrii și trebuie să fii atent la ce îți spune utilajul acolo. Dacă mai înveți să și recoltezi, să mergi pe combină adică, salariul este muuult peste medie”, a scris altcineva.

Tractor

Tractor. Sursa foto: dreamstime.com

Oamenii au fost curioși să afle și locurile unde se pot deprinde astfel de abilități, așa că un utilizator i-a sfătuit să meargă la o fermă, iar dacă au noroc pot da peste un fermier care îi poate învăța totul, în schimbul ajutorului oferit.

Meseriile vechi, foarte bine plătite

Alți internauți au sugerat că și sudorii sau electricienii sunt bine plătiți, mai ales cei cu experiență.

„Mama a plătit 100 de lei unui domn electrician să-i schimbe corpul de iluminat. Electrician, tâmplar, zidar… care știe ce face este la mare căutare”, a mai scris un alt utilizator la întrebarea despre locuri de muncă bine plătite.

Electrician

Electrician. Sursa foto: pexels.com

„Meșter de orice fel. De câte ori ai nevoie de instalator, electrician, zugrav, etc dai peste neserioși care promit că vin luni și nu mai ajung niciodată sau ajung la lucrare și încep cu „cine v-a lucrat aici?” Un om serios și priceput câștigă cât vrea el”, a explicat altcineva pe Reddit.

În schimb, au existat și păreri contrare, menționând că stresul e direct proporțional cu salariul și, prin urmare, cu atribuțiile pe care le ai.